REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LLRA atstovas M. Mackevičius apie lenkų futbolo chuliganus: būtų konclageriai, galėtų ten dirbti

Gal ir lenkai supras, kad taip negalima elgtis, jeigu sulauks reakcijos iš lietuvių pusės

„Reikia atlaisvinti daugiau kamerų Lukiškėse, imti baudas ir papildyti biudžetą. Tada bus tik nauda“, – apie laukiamus Poznanės „Lech“ futbolo sirgalius chuliganus kalbėjo Seimo narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Michalas Mackevičius.

Kaip ketvirtadienį portalui balsas.lt sakė parlamentaras, nereikia šio klausimo politizuoti – ir jokios pašalinės įtampos tai nesukels, santykių tarp Lietuvos ir Lenkijos nepablogins. Kokių nors naujų nesutarimo kibirkščių tarp Lietuvos lenkų ir lietuvių numatomos futbolo rungtynės bei jas lydintys sirgalių pasiautėjimai irgi neišprovokuos, – mano pašnekovas.

Pasak. M. Mackevičiaus, chuliganų ir kvailių yra visur, o politinio ekstremizmo reikia ieškoti visai ne čia. „Nėra kur jiems dėti energijos. Jei būtų konclageriai – galėtų ten dirbti, bet kai demokratija – nėra kur jų dėti“, – juokavo Lietuvos lenkų politikas.

REKLAMA
REKLAMA

LLRA atstovas sakė per daug nenuogąstaująs ir dėl to, kad, pasinaudodami svečių iš Lenkijos išsišokimais, įtampą gali kurstyti kraštutiniai lietuvių nacionalistai. „Gal ir lenkai supras, kad taip negalima elgtis, jeigu sulauks reakcijos iš lietuvių pusės“, – ramiai svarstė jis.

REKLAMA

Jis siūlė prisiminti, kokias riaušes sukeldavo Anglijos futbolo aistruoliai, ir kuo mažiau politizuoti šį klausimą, nes patys futbolo chuliganai politinių programų nedeklaruoja.

Ketvirtadienį Vilniuje susitinka Vilniaus MFD „Žalgiris“ ir Poznanės „Lech“ klubas. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks pirmosios UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynės.

Kaip pranešama, išvakarėse buvo sulaikyti trys Lenkijos piliečiai. Prieš vidurnaktį kažkas Pelesos gatvėje ant asfalto dažais išpurškė užrašą „Polskie Wilno“. Lenkijos futbolo klubo sirgaliai yra pagarsėję kaip vieni aršiausių Rytų Europoje, tad pasienyje su Lenkija patruliuoja sustiprintos pasieniečių bei policijos pajėgos, tikrinamas kiekvienas įvažiuojantis automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad 2007 metų liepą Intertoto pirmosiose antrojo rato rungtynėse, sostinės „Vėtrai" žaidžiant su Varšuvos „Legia" komanda, lenkų sirgaliai, kurių tribūnose buvo daugiau nei lietuvių, sukėlė riaušes. Lietuvos policijai šiandien talkins lenkų policijos specialieji daliniai iš Poznanės ir Bialystoko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų