REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai teigia, kad pastarasis karštų orų pliūpsnis įtakojo medūzų antplūdį aplink Britanijos krantus, skelbia BBC. Vasarotojai įspėjami dėl jų keliamo pavojaus.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl ilgo ir šalto šiųmetinio pavasario iki birželio mėnesio šių gyvūnų jūrų ir vandenyno vandenyse matyti mažiau nei įprastai.

REKLAMA

Tačiau Jūrų konservavimo bendruomenė (JKB) teigia, kad keletas medūzų rūšių, įskaitant vadinamą „Liūto karčiais“ (angl. Lion‘s Mane), šiuo metu veisiasi itin sparčiai.

Pastarosios rūšies medūza turi galingą geluonį, todėl mokslininkai pataria žmonėms jų neliesti.

Per paskutinius dešimt metų JKB nuolat vykdo „nacionalinį medūzų tyrimą“, atliekamą pagal visuomenės pranešimus apie vandenyje pastebėtus gyvūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrėjai spėja, kad dėl blogų orų žiemą ir pavasarį medūzų Britanijos pakrantėse visai nepastebėta iki pat gegužės, nors pirmieji pranešimai paprastai mokslininkus pasiekdavo jau sausį.

Daktaras Peteris Richardsonas atskleidė, kad pastarosiomis savaitėmis nuolat girdi daugybę poilsiautojų pranešimų, kuriuose stebimasi neįprasta medūzų gausa.

Skirtingose Britanijos vietose gyvena įvairios medūzų rūšys. Pati didžiausia medūza – užauganti iki dviejų metrų skersmens ir turinti net kelis metrus nusidriekusius čiuptuvus – yra vadinama „Liūto karčiais“.

Be to, šis jūrų gyvūnas taip pat turi ir „galingą geluonį“, kuriuo gali sužaloti prisilietusį žmogų ir „sugadinti jam dieną“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų