REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelerius metus spartaus mobiliojo ryšio paslaugas teikti pradėję 4G tinklai Europoje kol kas įsibėgėja labai sunkiai: 75 proc. Europos Sąjungos gyventojų negali jais naudotis dėl per mažos ryšio aprėpties, praneša „ZDNet“.

REKLAMA
REKLAMA

Lėta 4G ryšio plėtra Europoje siejama su keliomis priežastimis, bet pagrindine laikoma ne finansinė, o grynai techninė, sakoma pranešime. 4G ryšio plėtrai trukdo nesutarimai dėl ryšiui skirtų radijo dažnių ruožų: Europos operatoriai niekaip negali dėl to susitarti, o Europos Komisija esą linkusi laikytis nuošalyje nuo šio ginčo.

REKLAMA

Tačiau jau šį rudenį padėtis turėtų iš esmės pasikeisti: ES institucijos galų gale imsis skatinti 4G ryšio plėtrą ir teisiškai įtvirtins jam būtinų dažnių ruožų naudojimą.

25 proc. ES gyventojų šiuo metu turi techninę galimybę naudotis 4G (LTE) ryšiu, tačiau kol kas dar nėra aišku, ar jie aktyviai ją išnaudoja. Tai galėtų atskleisti tik papildoma statistika, kuri iki šiol nebuvo nagrinėta.

Labiausiai 4G ryšys tarp ES šalių yra prieinamas Švedijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir Estijoje, sakoma pranešime. Kitose valstybėse 4G ryšio bazinės stotys statomos ne taip masiškai, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų