REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs dabar nebeegzistuojančios naftos bendrovės „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis, kalėjime praleidęs jau 10 metų, sulaukė Europos Žmogaus Teisių Teismo pareiškimo, kad jo teismas buvo „nesąžiningas“, tačiau tvirtų įrodymų, kad byla buvo politiškai motyvuota, nerasta.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos Žmogaus teisių pakomitečio koordinatoriaus Leonido Donskio, M. Chodorkovskis yra politinis kalinys, kurio palaikymas priklauso nuo moralinio apsisprendimo.

REKLAMA

„Jis yra politinis kalinys. Mums, gerai žinantiems, kas yra politinis kalinys, palaikyti M. Chodorkovski ir kovoti už tai, kad tokie kaliniai būtų paleisti, yra garbės reikalas. Nepamirštos istorijos apie apie Nijolės Sadūnaitės, Viktoro Petkaus kalėjimą lageriuose. Žinodami, ką tai reiškia, turėtume į tai žvelgti su simpatija ir žmogišku solidarumu“, - pabrėžė L. Donskis.

Europarlamentaras taip pat atskleidė, kad ne visi politikai turi drąsos palaikyti politinius kalinius.

REKLAMA
REKLAMA

„Politikai į M. Chodorkovskio klausimą žiūri įvairiai. Tie, kurie nori būti Rusijos draugais, sulaukti kvietimų pasirodyti ant raudono kilimo, niekada nepalaikys M. Chodorkovskio ir žmogaus teisių aktyvistų. Bet tie, kurie mano, kad žmogaus teisės yra svarbiau už tam tikrą gerų santykių palaikymą, priima moralinį sprendimą remti politiniu kaliniu tapusį verslo magnatą. Žinau politikų, kurie, kaip ir aš, pasirinko jį palaikyti. O kiti – toliau bijo“, - teigė filosofas.

Balsas.lt primena, M. Chodorkovskis 2010 metais buvo nuteistas kalėti 13 metų už naftos pasisavinimą ir pinigų plovimą. Į bausmę įeina septyni metai, kuriuos M. Chodorkovskis kalėjo už kitus nusikaltimus.

Rusijos verslo magnatas tvirtina, kad jam pateikti kaltinimai yra kerštas už tai, kad jis finansavo Rusijos politinę opoziciją. Kremlius šiuos kaltinimus neigia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų