REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi savaites Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vykstanti tarptautinė Baltijos šalių vasaros mokykla „Basoti“ sukvietė į Lietuvos sostinę IT specialistus, norinčius tobulintis informacijos saugos srityje. Savaitgalį mokyklos dalyviai rengia mokslinę konferenciją, kurioje pristatinės savo tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA

Į tarptautinę vasaros mokyklą „Basoti“ atvyko 37 studentai ir jaunieji mokslininkai iš įvairių Europos universitetų. Naujų žinių jau nuo savaitės pradžios siekia informatikos, informatikos inžinerijos, telekomunikacijų ir elektronikos inžinerijos bakalauro studentai.

REKLAMA

Devintus metus vykstanti ir jau trečią kartą į VGTU atkeliavusi mokykla šiemet koncentruojasi į šiuo metu itin aktualią kibernetinio saugumo temą. Studentai išklausys intensyvius kriptografijos pagrindų, kompiuterinių tinklų saugos, sudėtingų kriptografijos taikymų, privatumo apsaugos ir anonimiškumo internete, kompiuterinės saugos ekspertizės, informacinės saugos valdymo sistemų ir debesų kompiuterijos saugos kursus.

Be teorinių paskaitų, numatyti ir praktiniai užsiėmimai IT įmonėje „BAIP“. Joje studentai susipažins su Baltijos šalyse taikomomis informacijos saugos užtikrinimo technologijomis ir patys rengs projektus, susijusius su duomenų analize internete.

REKLAMA
REKLAMA

„Basoti“ mokyklos metu, liepos 27–28 dienomis, įvyks jau septintoji Baltijos regiono mokslinė konferencija „Cyber Forensics“, skirta informacijos saugai ir jos užtikrinimui. Be pranešimų klausymo ir praktinių projektų rengimo, mokyklos studentai turės galimybę prisistatyti potencialiems ateities darbdaviams susitikime su „Basoti“ alumnais, kurie pasakos savo sėkmės istorijas.

Vasaros mokyklos tikslas – skatinti tarptautiškumą ir Baltijos jūros regiono universitetų bendradarbiavimą bei padėti studentams pasiruošti tarptautinėms magistrantūros ir doktorantūros studijoms. Teoriniai ir praktiniai užsiėmimai baigsis egzaminu, po kurio sėkmingo išlaikymo studentai gaus kursų išklausymą patvirtinantį sertifikatą ir 8 akademinius kreditus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VGTU kibernetinio saugumo specialistų rengimu rūpinasi ne tik vasaros mokyklos metu. Šiame universitete galima studijuoti informacijos ir informacinių technologijų saugą magistrantūroje. Šiemet VGTU Fundamentinių mokslų fakultetą baigė pirmoji šios studijų programos absolventų laida.

VGTU – vienintelis technikos universitetas Baltijos šalyse, patekęs į „QS pasaulio universitetų 2012–2013 m. reitingą“. Tai viena didžiausių aukštųjų mokyklų Lietuvoje, siekianti tapti technikos ir inžinerijos mokymo bei tyrimų lydere Baltijos šalyse. Pagal tarptautinio išorinio audito „QS Stars“ standartus VGTU trijose srityse – studijų, infrastruktūros ir inovacijų – skirti aukščiausi, penkių žvaigždučių, įvertinimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų