REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių „Akropolyje“ bus galima neįprastai susipažinti su muitininkų darbo kasdienybe. Šeštadienį, liepos 27 d., prekybos ir pramogų centre bus surengtas konfiskuotų prekių aukcionas, kurio metu bus galima įsigyti laikrodžių, aukso dirbinių, neapdoroto gintaro žaliavos ir kitų prekių. Aukciono pradžia – 14 val.

REKLAMA
REKLAMA

„Aukcione bus parduodamos prekės, kurios muitinėse buvo sulaikytos ir paskui teismo sprendimu konfiskuotos. Tai prekės, kurias ūkio subjektai gabeno be dokumentų, neteisėtai, bet tai nebus nei kontrabandinės akcizinės prekės, pavyzdžiui, alkoholis, tabakas, nei intelektinę nuosavybę pažeidžiančios prekės. Tai prekės, kurias leidžiama pardavinėti“, – sako Klaipėdos teritorinės muitinės Muitinės kontrolės organizavimo skyriaus vyriausioji inspektorė Virginija Šidlauskienė.

REKLAMA

Šiaulių „Akropolyje“ tai pat bus pristatomas muitinės mobiliosios grupės automobilis ir jo įranga, bus demonstruojami Muitinės muziejuje eksponuojami šiuolaikinės kontrabandos pavyzdžiai. „Specialiame muitinės stende demonstruosime prekes, kurios buvo gabenamos pažeidžiant įstatymus. Tarp tokių prekių, pavyzdžiui, yra ir alkoholiu užpilti ropliai ir įvairių dirbinių klastotės. Lankytojai galės prekes ne tik apžiūrėti, bet ir su mumis pasikonsultuoti jiems aktualiais su muitinės darbu susijusiais klausimais“, – tikina V. Šidlauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvūnų mylėtojų dėmesį turėtų prikaustyti muitinės kinologų ir jų tarnybinių šunų pasirodymai, kurių metu bus rodomas šunų paklusnumas, demonstruojama, kaip jie ieško narkotinių medžiagų, sulaiko nusikaltėlius. Kinologų ir jų tarnybinių šunų pasirodymai vyks 13 val., 15 val. ir 16 val.

„Žmonės su policijos darbu, įranga, šunimis yra susipažinę pakankamai gerai, o štai muitininkų veikla daugeliui vis dar atrodo paslaptinga, todėl kviečiame visus – ir suaugusius, ir vaikus – šeštadienį užsukti pas mus ir nauja informacija papildyti savo žinių bagažą“, – kviečia Šiaulių „Akropolio“ valdytoja Sonata Jocienė.

Šventiniai renginiai prekybos ir pramogų centre vyks nuo 12 iki 17 val.

Į prekybos ir pramogų centrą atvyks jungtinė muitinės darbuotojų komanda iš Vilniaus, Panevėžio, Klaipėdos ir Šiaulių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų