REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien ES Taryba priėmė ES taisykles, padėsiančias kovoti su elektroniniu nusikalstamumu, visų pirma su didelio masto atakomis prieš informacines sistemas. Valstybės narės privalės naująją direktyvą perkelti į nacionalinę teisę ne vėliau kaip per dvejus metus, pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Padedant įsteigtam Europos kovos su elektroniniu nusikalstamumu centrui ir įgyvendinant Europos kibernetinio saugumo strategiją bei naująją direktyvą dėl atakų prieš informacines sistemas, sustiprės veiksmai kovojant su elektroniniu nusikalstamumu ir pagerės visų ES gyventojų kibernetinis saugumas, sakoma pranešime.

REKLAMA

Naujoji direktyva grindžiama nuo 2005 m. galiojusiomis taisyklėmis (Tarybos pamatiniu sprendimu Nr. 2005/222/TVR ). Nors naujojoje direktyvoje išliko nemažai dabar galiojančių nuostatų, numatyta ir naujų, pvz., apibrėžtos naujos sunkinančios aplinkybės, griežtesnės baudžiamosios sankcijos ir pan.

Be to, įgyvendinant naująją direktyvą sustiprės tarpvalstybinis ES šalių teismų ir policijos bendradarbiavimas. Galiausiai reikalaujama, kad valstybės narės rinktų statistinius duomenis apie kibernetines atakas ir apie pažeidimus perspėtų kompetentingas institucijas, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų