REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NASA paskelbė kosminio zondo „Cassini“ liepos 19 dieną padarytos Žemės nuotraukos iš Saturno orbitos juodraštinį variantą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antrasis Žemės atvaizdas, padarytas iš maždaug 1436 mln. kilometrų atstumo. Pirmoji šalia Saturno skriejusio „Cassini“ nuotrauka, kurioje matoma ir Žemė, buvo padaryta 2006 m.

REKLAMA

Ankstesnėje nuotraukoje Žemė atrodo kaip sunkiai įžvelgiamas šviesokas taškelis išorinėje Saturno žiedų sistemos pusėje. Neoficialioje naujojo Žemės portreto versijoje, kuri buvo padaryta remiantis NASA paskelbtu neapdorotu nuotraukos variantu, pirmą kartą Žemė matoma natūralios(melsvos) spalvos, skelbia „PlanetSave.com“.

Pasak „Cassini“ programos atstovų, liepos 19 d. Žemė ir Mėnulis iš Saturno orbitos pirmą kartą buvo nufotografuoti naudojant šio kosminio aparato didžiausios raiškos fotokamerą. Kaip ir prognozavo NASA atstovai, šioje nuotraukoje mūsų planeta atrodo kaip šviesiai mėlynas taškelis. Per artimiausias savaites NASA mokslininkai paskelbs oficialią Žemės nuotrauką, taigi, pasak leidinio, bus įdomu pamatyti, ar Žemė joje atrodys kitaip.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų