REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Retroseksualai: kietas riešutėlis laimi

Dama su aptempta juoda suknele, ilgais karoliais ir elegantiškai rūkanti cigaretę – žavu. Tačiau epocha, pagimdžiusi tokį lemtingos moters įvaizdį, paliko už borto vyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Ir vis dėlto priešdėlis „retro“ greta seksualaus ir vyriško įvaizdžio pastaruoju metu vartojamas gana dažnai. Mat kaip atsvara dar visai neseniai ant bangos buvusiems metroseksualams dabar į priekines gretas žengia retroseksualai – tikrai vyriški vyrai, įžiebiantys moterims laukines aistras.

REKLAMA

Ko nori moterys?

Tarsi revanšas už tai, kad moters idealu tapo berniukiškai liesa mergaičiukė, moterys grožio (ir seksualumo!) etalonais ėmė laikyti vaikiškai putliomis lūpytėmis ir žaviu nekaltu žvilgsniu kerintį Bradą Pittą, graudžiu balsu dainuojantį ir, atrodo, tuojau pat pravirksiantį Enrique Iglesiasą bei šukuosenas dažniau už žmoną kaitaliojantį, sijonus segintį ir nagus besilakuojantį Davidą Beckhamą. Ir tegul pirmasis kiek tik nori laksto miesto gatvėmis motociklu, antrasis koncerto metu fotografuoja savo penį, o trečiasis vieną po kito muša įvarčius futbolo lauke. Jie – metroseksualai, nes žavi savo nepriekaištingai nugludintu tobulumu. Net tada, kai elgiasi netobulai.

REKLAMA
REKLAMA

Bet anksčiau ar vėliau šis bumas turėjo atslūgti. Ir metroseksualus keičia vis didesnį pagreitį įgyjantis naujas kultas – retroseksualai. Retroseksualai – tai vyriški vyrai, savo išvaizda ir elgesiu atitinkantys mūsų močiučių paprotinimus: vyras turi būti šiek tiek gražesnis už velnią – ir to per akis.

Jei metroseksualo įsikūnijimu laikomas Davidas Beckhamas, tai tobulas retroseksualas – Bruce Willis, ypač jo įvaizdis, sukurtas „Kietame riešutėlyje“. Taip pat retroseksualaus žavesio etalonais laikomi Jackas Blackas, Vince Vaughn, Willas Farrelas, Kidas Rockas – visi šie vyrukai nėra berniukai gražuoliukai, jie žavi savo vyriškumu, gaivališkumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirminių instinktų trauka

Holivude ant bangos iškilus retroseksualams, psichologai suskubo paaiškinti, kad nors mes, moterys, jau seniai galime pačios prekybos centruose įsigyti gardžiausių mėsos kepsnelių, vis dėlto dar nesiliovėme svajoję apie tokį vyrą, kuris galėtų (nesvarbu, kad niekada gyvenime to nedarys) partempti prie židinio mamutą.

Taigi į tokius „stipruolius“, kurių visas vyriškumas slypi dažytoje ševeliūroje ar prancūzišku manikiūru nudailintuose nagučiuose mums smagu tik akis paganyti, bet lovoje svajojame turėti stiprų, drąsų, tvirtą ir gal net kiek netašytą patiną, su visais jam priklausančiais atributais – raumenimis, truputį plaukuota (o ne depiliuota) krūtine bei tikra vyriška aistros jėga.

REKLAMA

Metroseksualas praleidžia daugiau laiko pumpuodamas raumenis, o retroseksualas – žiūrėdamas krepšinio varžybas.

Į pasimatymą kviečia ir sumoka jis...

Didžiojoje Britanijoje apklausus moteris paaiškėjo, kad 81 proc. jų nedvejodamos lėktų į pasimatymą su vyru, atrodančiu kaip Bruce Willis ar Danielis Craigas, ir tik 6 proc. – su Jude Law tipo gražuoliuku. Iškalbinga statistika. Ir kuo gi pranašesni tie pirmykščio sukirpimo vyrukai?

Įvairiouse interneto puslapiuose jau ne kartą įvairūs autoriai sudarinėjo visą retroseksualų elgesio kodeksą. Pavyzdžiui, retroseksualas – tai mielas ir šaunus vyrukas, kuris:

REKLAMA

• Visada po pasimatymo sumoka už abu, nesvarbu, kaip tam beprieštarautų moteris.

• Atidaro damai duris. Netgi tokiai damai, kuriai šis terminas tinka tik dėl lyties.

• Susitvarko su nesklandumais, nesvarbu, ar tai bus nuleista padanga, įsilaužimas į namus, ar stichinė nelaimė – jis tiesiog susitvarko.

• Ne tik valgo raudoną mėsą, bet neretai ir pats ją susimedžioja.

• Nesirūpina, kaip pragyventi iki 90-ties metų. Jis žino, kad svarbu ne gyvenimo trukmė, o jo kokybė. Taigi jei būdamas 90-ties jis vis dar rūkys cigarus ir galės išmesti burnelę – puiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Iš visų kosmetikos priemonių jam tereikia skutimosi reikmenų.

• Verkia tik dėl labai rimtos priežasties (nė viena jų nesusijusi su tuo, ką rodo per televiziją).

Jis nėra gražus. Ir juo labiau nėra tobulas. Tačiau jis garantuos, kad jūsų santykiuose visose situacijose tu liksi moterim, o jis – vyru, ir niekada nebus atvirkščiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų