REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FIFA prezidentas Seppas Blatteris pasiryžęs 2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą organizuoti žiemą, mat vasaros sezonas Katare – ypač kaitrus, skelbia bbc.co.uk.

FIFA prezidentas Seppas Blatteris pasiryžęs 2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionatą organizuoti žiemą, mat vasaros sezonas Katare – ypač kaitrus, skelbia bbc.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) galva S. Blatteris planus keisti Pasaulio futbolo čempionato datą ketina aptarti spalį kartu su vykdomojo komiteto nariais. FIFA prezidentas įsitikinęs, kad imtis pokyčių – dar ne per vėlu.

REKLAMA

„Vis dar turime pakankamai laiko, – sakė jis. – Vykdomasis komitetas būtinai sutiks su mano pasiūlymu. Tuomet pagaliau nuspręsime ir prie šio klausimo nebegrįšime“.

Katare vasarą termometro stulpelis gali pasiekti ir 50 laipsnių ribą. Nors varžybas ketinama rengti stadionuose, kuriuose įrengta oro kondicionavimo sistema, S. Blatterio nuomone, „FIFA pasaulio futbolo čempionatas – renginys žiūrovams, festivalis žmonėms, tačiau tam, kad jis toks būtų, Katare vasarą futbolo žaisti negalima“.

REKLAMA
REKLAMA

„Galima atvėsinti temperatūrą stadione, bet ne visoje šalyje. Tam, kad renginys būtų geras, žaidėjams turi būti užtikrintos pačios geriausios sąlygos“, – įsitikinęs FIFA prezidentas, rimtai pasiryžęs 2022 metų Pasaulio futbolo čempionatą iš vasaros perkelti į žiemos sezoną.

Kataro organizacinio komiteto vadovas Hassanas Al-Thawadi šiai minčiai pernelyg nesipriešina.

„Jei futbolo bendruomenė pageidauja, kad čempionatas būtų organizuojamas ne vasarą, o žiemą, mes tam neprieštarausime“, – užtikrino jis.

S. Blatterio teigimu, tokiam jo sprendimui įtakos turėjo medikų išvados, kaip karštis gali paveikti žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neseniai buvo atliktas medicininis tyrimas apie tai, kaip žaidėjai jaustųsi, jei jiems reikėtų ten žaisti vasarą. Turime ne tik rūpintis žiūrovų, bet ir žaidėjų sveikata“, – kalbėjo jis.

Pasaulio futbolo čempionato datos perkėlimas į žiemą smarkiai paveiks Europos futbolo lygas. Dauguma lygų žiemą atostogauja. Bet parengti nacionalines komandas čempionatui prireiktų bent šešių savaičių.

„Turime būti drąsūs ir išsiaiškinti, kokį efektą čempionato perkėlimas į žiemą turės tarptautiniam futbolo kalendoriui. Bet kad ir kaip ten bebūtų, tai – vienkartinis atvejis, po to būtų grįžta prie įprastos rutinos“, – pridūrė S. Blatteris.

REKLAMA

Kataras iškovojo teisę rengti Pasaulio futbolo čempionatą, nugalėdamas tokius konkurentus kaip Pietų Korėja, Japonija, Australija ir JAV.

Be to, FIFA prezidentas užsiminė, kad sprendimas 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą rengti Brazilijoje gali būti nevykęs. Mat tūkstančiai brazilų, sužinoję apie išlaidas artėjančiam čempionatui, išėjo į gatves protestuoti.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų