REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunystės užsiėmimas, padaręs įtaką visam gyvenimui. Irklavimas. Solidi, medaliais nuolatos džiuginanti ir didžiulę išliekamąją vertę turinti sporto šaka. 

REKLAMA
REKLAMA

Tokia patirtimi ir prisiminimais apie irklavimą pasidalijo trys, jaunystėje irklavusios Lietuvos garsenybės – meteorologas, astrologas Naglis Šulija, televizijos laidų vedėjas, aktorius Algis Ramanauskas-Greitai bei rašytojas, žurnalistas, keliautojas Algimantas Čekuolis.

REKLAMA

Vilniaus Rotušės aikštėje prisėdęs Naglis Šulija pasakojo, kad jaunystėje aktyviai užsiėmė irklavimu ir nuolat lankė šio sporto treniruotes. Jaunystėje patirti įspūdžiai ir išliko iki šių dienų.

„Irklavimas žavi veržlumu. Kai valtis nuo starto šauna į priekį, žiūri, kaip ji irkluojama, kas vyksta. Žiūri – kam pritrūko kvapo, o kam ne. Kas taktiškai teisingai sudėliojo plaukimą, kas ne. Visa tai žavu.“

Algis Ramanauskas-Greitai dalijosi prisiminimais, jog buvo ne tik buvo puikus irkluotojas, bet ir kovojo dėl aukščiausių vietų įvairiose varžybose. Būdamas paauglys, garsusis TV laidų vedėjas aktyviai kultivavo šį sportą sporto mokykloje-internate ir pretendavo į sporto meistro titulą.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinojimas, kad priklausai kažkokiai privilegijuotai sporto rūšiai. Tai nebuvo kamuolio gainiojimas aikštelėje, su visa pagarba krepšininkams. Irklavimas buvo kažkas tokio, kas vertė didžiuotis.

Čia pat A. Ramanauskas-Greitai atskleidė ir pikantišką faktą – irklavimas neatsiejamas nuo nekaltybės praradimo. Pirmieji potyriai, jaunystė, diskotekos.

Žymus keliautojas bei rašytojas Algimantas Čekuolis pripažino, jog niekada nesiekė tapti profesionaliu irkluotoju. Šis sportas buvo puikus laiko praleidimas vasarą. Tiesa, susižavėjimas irklavimu net prabėgus daugybei dešimtmečių neišblėso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš pats sau labiausiai rūpėjau, o ne pergalės – mano ar komandos. Pats sau – grįždavau namo patenkintas laimingas.

„Grožio ir estetikos akademiniame irklavime turbūt yra daugiau nei kai kuriose kitose sporto šakose. Ten koordinacija. Kai plaukia aštuoniukė – 8 vyrai ar 8 moterys, kartu sutartinai tempia. Žinai, kiek mėnesių jie kartu dirbo. Tai yra estetiška.“

Naglio Šulijos, Algio Ramanausko-Greitai bei Algimanto Čekuolio prisiminimai – įžanginiame vaizdo reportaže. Greitu metu pristatysime ir ilgesnius, asmeniškesnius šių garsenybių interviu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų