REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytų Kinija sekmadienį pasitinka taifūną „Soulik“, kuris pareikalavo dviejų gyvybių Taivane ir dėl kurio teko evakuoti pusę milijono žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiekęs krantą „Soulik“ talžė Fudziano provinciją, kur pūtė 118 km per val. vėjas, tačiau nuslinkęs toliau į žemyną susilpnėjo iki atogrąžų depresijos, pranešė Kinijos meteorologijos administracija.

REKLAMA

Taifūnui artinantis, daugiau kaip pusė milijono žmonių buvo evakuoti iš Fudziano ir kaimyninio Džedziango; pagalbai teikti, jei jos reikėtų, buvo dislokuota 5,5 tūkst. karių.

Naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad į uostus buvo sugrąžinta beveik 31 tūkst. laivų ir kad buvo atšaukta 20 skrydžių.

„Soulik“ į Siameno uostamiestį atnešė smarkias liūtis; šeštadienį ir sekmadienį čia iškrito 24 cm kritulių. Kai kur pavojingai pakilo upių vanduo, Ningdės mieste iki 10 m aukščio bangos daužė apsauginius molus.

REKLAMA
REKLAMA

Taivane per taifūną žuvo du žmonės, vienas dingo, o dar 104 buvo sužeisti. Vienas Taivano miestelis pranešė apie nuošliaužas ir potvynį, kurio lygis siekė vieną namų aukštą.

Taivano šiaurėje esančiame Bailano kaime per 48 valandas iškrito daugiausiai – 90 cm – lietaus, o vėjo gūsiai siekė 220 km per valandą.

Nors „Soulik“ siaubė Taivaną, kur plėšė namų stogus ir sukėlė žemės nuošliaužas, Rytų Kinijoje jis tokios jėgos nepademonstravo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų