REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį šeštadienį Palangoje taps karšta, ir ne dėl poilsiautojus lepinančios saulės, o dėl aistrų ir pergalės troškimo kuris liesis turnyre „Fight Show Palanga“. „Laukinių vakarų salūne“ (Basanavičiaus g. 16) įrengtame narve, kovotojai varžysis pagal MMA taisykles. Susirinkusių žiūrovų, taip pat laukia įtraukianti šou programa, kuri nepaliks abejingų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie artėjantį turnyrą, bei MMA sportą Lietuvoje ir pasaulyje kalbame su vienu iš turnyro organizatorių, vienu iš geriausių MMA kovotojų Lietuvoje, o šiuo metu ir sporto klubo „Vale Tudo MMA akademija“ MMA treneriu Artemijumi Sitenkovu.

REKLAMA

Kaip kilo idėja rengti dvikovos sporto turnyrus vasarą Palangoje?

Keletas pažįstamų turi ryšių Palangoje ir taip kilo idėja surengti ten turnyrus.

Ar šie turnyrai turės tęstinumą?

Ar jie turės tęstinumą priklauso nuo jų pasisekimo.

Kodėl žmonės turėtų atvykti į šį turnyrą?

Tiems kas domisi koviniu sportu manau įdomu atvykti į bet kokį turnyrą. Mūsiškis skirsis tuo, kad kovos vyks narve, taip pat dieną prieš renginį narvas stovės paplūdimyje ir bus visokių atrakcijų jame. Palangoje nemanau, kad yra analogiškų turnyrų skirtų paįvairinti poilsiaujančių pramogavimą

REKLAMA
REKLAMA

Kiek ir kokios kovos planuojamos turnyre?

Turnyras vyks pagal mėgėjų MMA taisykles. Iš viso planuojamos 7 kovos, o taip pat šou programa tarp jų, kuri neleis nuobodžiauti niekam!

Kokiame lygyje šiuo metu yra MMA sportas Lietuvoje?

MMA sportas labai atsilieka nuo vakaru Europos lygio, nekalbant apie JAV lygį.

Pasaulyje tai vienas iš sparčiausiai augančių sportų, kaip manote koks MMA sportas bus po penkerių metų?

Po penkerių metų sunku įsivaizduoti. Iki Lietuvos dar letokai skverbiasi MMA populiarumas, bet JAV UFC (didžiausia MMA organizacijų) reitingai jau lenkia NHL reitingus. Anglijoje savo akimis mačiau MMA salę, dydžio kaip 2 krepšinio aikštelės. Kas bus toliau sunku įsivaizduoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko reikia, jog Lietuva taptų viena iš lyderiaujančių šalių šiame sporte?

Mano galva geriausi MMA kovotojai dabar brazilai, po to amerikiečiai, toliau rusai ir anglai, o kaip juos aplenkti jau kitas klausimas į kuri nežinau atsakymo.

Kaip klostosi pačio MMA karjera?

Mano MMA karjera po truputėlį eina į pabaigą. Esu lengvasvoris, mes anksti i „pensiją“ išeinam. Šiuo metu profesionaliose kovose dalyvauju dėl malonumo ir kažkokių didelių ambicijų neturiu.

Dirbate MMA treneriu, kaip kovotojas pasiekėte išties daug, kokius tikslus sau keliate šiame darbe?

REKLAMA

Mano tikslas, kad galėčiau kas 1-2 savaites skraidyti i profesionalius turnyrus su savo mokiniais kuriuose jie dalyvaus, man tai patiktu.

Vienas didžiausių stereotipų susijusių su dvikovos sporto šakomis, tai, jog jomis užsiima tik žemo intelekto, su kriminaliniu pasauliu siejami asmenys. Ką galėtumėte atsakyti vis dar taip manantiems?

Visą gyvenimą susiduriu su tuo stereotipu ir manau, kad tiesiog jau išmokau i tai nekreipti dėmesio. Savo mokinių intelektu esu patenkintas, taip vadinami "marozai" neprigyja pas mane, arba per daug informacijos bandau perteikti arba kažkuo kitu juos nubaidau.

REKLAMA

Artimiausias iššūkis?

Dabar su sugipsuotu riešu vaikštau po praeitos kovos, tai iššūkis tame, kad po gipso nuėmimo maždaug po mėnesio sekančią kovą turėsiu.

Artemijus Sitenkovas šeštadienį „Laukinių vakarų salūne“ Palangoje į narvą ves savo auklėtinius. Kaip seksis jiems, o taip pat kitiems perspektyviems Lietuvos MMA kovotojams galėsite išvysti nuo 15 valandos prasidedančiame „Fight Show Palanga“.

Užsakymo nr. 1147R  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų