REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis Europos Parlamento komitete aiškino, kad Lietuvoje ne draudžiamas gėjų paradas, tik nesutariama dėl jo vietos.

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis Europos Parlamento komitete aiškino, kad Lietuvoje ne draudžiamas gėjų paradas, tik nesutariama dėl jo vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jus pasiekė vienpusiška informacija. Atvažiuokite, susipažinsite, įsitikinsite, kad nėra taip, kaip teigiama", - Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitete posėdyje teigė ministras.

REKLAMA

"Buvo paskleista Europoje neteisinga žinia, kad Lietuvoje draudžiamas gėjų paradas. Kaip jūs žinote, klausimas buvo ne apie draudimą, o apie to parado vietą ir, tiesą pasakius, aš nelabai suprantu, kodėl netinka paradui ta gatvė, kurioje mes organizuosime europinius pirmininkavimo susitikimus", - vėliau komentuodamas savo prisistatymą komitete žurnalistams kalbėjo ministras.

Jo teigimu, klausimus dėl gėjų diskriminavimo keliantys europarlamentarai gauna vienpusę informaciją iš seksualinių mažumų bendruomenės atstovų arba Seimo narių, kurie taip neva nori pasireklamuoti prieš Europos Parlamento rinkimus ir pateikia tikrovės neatitinkančią situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto posėdyje ministras aiškino, kad per nepriklausomybės metus Lietuvoje padaryta didžiulė pažanga dėl seksualinių mažumų teisių.

Praėjusį penktadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino Lietuvos gėjų lygos skundą, kuriuo prašyta panaikinti eitynių organizatoriams nepalankų savivaldybės administracijos sprendimą neleisti eitynių Gedimino prospekte ir įpareigoti savivaldybę leidimą išduoti. Vilniaus valdžia siūlo eitynių organizatoriams nuošaliau esančią Upės gatvę, bet eitynių organizatoriai nesutinka ir siekia renginio Gedimino prospekte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eitynės "Už lygybę" planuojamos liepos 27 dieną.

Europos Parlamento komitete teisingumo ministrui pristačius Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus, jis, be kitų, sulaukė klausimo ir apie JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kalėjimą, galėjusį veikti Lietuvoje.

"Neradome jokių įrodymų, kad kankinimai Lietuvos teritorijoje buvo. Jei bus kokių duomenų, Generalinė prokuratūra galės tyrimą atnaujinti", - sakė ministras, jis atsakymams į gausius europarlamentarų klausimus turėjos vos kelias minutes.

REKLAMA

2009 metais atlikus parlamentinį tyrimą dėl galimo CŽV kalėjimo, identifikuoti du objektai Vilniuje ir šalia sostinės, kur galėjo būtų įrengtos patalpos sulaikytiesiems laikyti. Taip pat nustatyti keli su CŽV siejami skrydžiai į Vilnių ir į Palangą, vykę 2003-2006 metais, tačiau neatsakyta į klausimą, ar į Lietuvą atskraidinti įtariamieji terorizmu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų