REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjusį sekmadienį įvyko antrasis renginių ciklo „Vairavimo aistra“ etapas, kuriame kovas tęsė ir tarpusavyje rungėsi ir vairuojančios moterys, ir vairavimo instruktoriai, ir slalomo čempionato dalyviai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Siemens arenos“ automobilių aikštelėje vykusiose varžybose vyko arši kova tarp moterų vairavimo meistriškumo čempionato lyderių, o vairavimo instruktorių čempionate lyderiai pasikeitė tuo patvirtindami, kad tikrai netrūksta puikiai vairuojančių vairavimo instruktorių.

REKLAMA

Ankstyvą sekmadienio rytą prasidėjo „MOTOTOJA“ moterų vairavimo meistriškumo čempionato antrasis etapas, kuriame aktyviai dalyvavo net 25 dailiosios lyties atstovės. Šiame etape specialioje trasoje kova vyko su „Toyota Yaris Hybrid“ automobiliu.

Trasą parengęs Sportinio vairavimo centro direktorius Andrejus Savčenka antrajam čempionato etapui paruošė sudėtingesnes užduotis nei pirmajame etape.

„Antrajam etapui paruošėme tokią trasą, kuri dailiosios lyties atstovėms suteikė galimybę tiek įsibėgėti, tiek išbandyti važiavimą atbulomis, taip pat reikalavo planuoti trasą bei ją įsiminti, – pasakoja A. Savčenko. – Vairuoti varžybose nėra paprasta, nes apima jaudulys, be to, visos dalyvės vairavo joms iki šiol nepažįstamą automobilį. Trasa nebuvo lengva, tačiau moterys puikiai susitvarkė.“

REKLAMA
REKLAMA

Ypač arši kova vyko tarp čempionato lyderių, o pirmąją vietą iškovojusi Natalija Lizunova džiaugėsi, kad šį kartą neliko antra. „Dalyvavimas šiame čempionate kaskart suteikia vis daugiau emocijų ir galimybių save išbandyti, taip pat labai įdomu, kad kaskart galime išbandyti vis kitą automobilį“, – teigė šio etapo nugalėtoja Natalija Lizunova.

Antrąją vietą moterų vairavimo čempionate iškovojo Dainė Ribokienė, trečiąją – Jolita Petrauskienė.

Savo jėgas „MOTOTOJA“ moterų vairavimo meistriškumo čempionate taip pat išbandė ir merginų grupės „Kitokios“ narė Oksana Šklėriūtė. Ji tokio tipo varžybose dalyvavo pirmą kartą, o dalyvauti jose paskatino noras save išbandyti bei žinoma naujų patyrimų ir adrenalino troškimas. „Tik pamačiusios kvietimą dalyvauti renginyje, nusprendėme, kad būtent aš turėčiau dalyvauti, nes automobilį vairuoju jau šešerius metus kasdien ir manau, kad tokio tipo renginiai visų pirma labai smagi ir įdomi pramoga“, – pasakojo Oksana. Ji taip pat negailėjo pagyrų automobiliui, su kuriuo vyko antrasis čempionato etapas, pasak jos, hibridinis „Toyota Yaris“ lengvai valdomas ir trasoje su juo važiuoti buvo tikras malonumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdienojus įvyko antrasis „Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybų Lietuvos automobilininkų sąjungos taurei laimėti“ etapas, kuriame varžėsi 20 dalyvių. Šį kartą lyderių gretos pasikeitė ir tai tik įrodo, kad yra gan daug vairavimo instruktorių, kurie puikiai vairuoja.

Pirmąją vietą laimėjęs vairavimo instruktorius Valerijus Klimovskis, atstovaujantis vairavimo mokyklai „AutoPlaza“, pasakojo, kad labai norėjo dalyvauti ir pirmajame etape, tačiau dėl kelionės nepavyko. „Džiaugiuosi, kad šį kartą sėkmingai sudalyvavome. Būtinai dalyvausime kituose varžybų etapuose, nes tai ne tik puiki pramoga, bet ir būdas pasirodyti kolegosm bei apginti savo vairavimo mokyklos vardą ir garbę“, – pasakojo Valerijus. Jo atstovaujama vairavimo mokykla „AutoPlaza“ taip pat iškovojo pirmąją vietą vairavimo mokyklų komandinėje įskaitoje.

REKLAMA

Antrąją vietą vairavimo instruktorių meistriškumo varžybų 2 etape užėmė Viktoras Pavlovas ( vairavimo mokykla „Kelio studija“), o trečiąją – Miroslavas Mečkovskis (vairavimo mokykla „AutoPlaza“).

Sekmadienio pavakarę įvyko ir Lietuvos slalomo čempionato trečiasis etapas, kuriame rungėsi pastovūs automobilių slalomo dalyviai, taip pat prie jų prisijungia vis daugiau jaunimo, kuris ateityje galės pakeisti senuosius dalyvius. Kova vyko dėl sekundės dalių, tačiau pirmąją vietą užėmė Alfredas Štaras, kuris varžėsi laisvoje klasėje. Automobilių, varomų galiniais ratais, klasėje nugalėjo Jaroslavas Ozevičius, priekiniais ratais varomų automobilių klasėje, kaip ir reikėjo tikėtis, – Justas Eimontas, jaunių – Andrius Kuzmenka.

REKLAMA

Kaip ir kiekvienose automobilių slalomo varžybose trasoje varžėsi ir damos. Kova vyko tarp 2 dalyvių, o nugalėtoja tapo Dainė Ribokienė, automobilių slalomo varžybose dalyvaujanti pastoviai. Dainė taip pat iškovojo antrąją vietą „MOTOTOJA“ moterų vairavimo meistriškumo čempionato 2 etape.

Apie renginių ciklą „VAIRAVIMO AISTRA“

Renginių ciklas „VAIRAVIMO AISTRA“ – tai keturių renginių ciklas, kurio kiekviename etape vyksta trys skirtingi čempionatai: Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas, Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybos Lietuvos automobilininkų sąjungos taurei laimėti bei žinoma nepamiršome ir moterų, joms skirtas „MOTOTOJA“ moterų vairavimo meistriškumo čempionatas. Balandžio 28 d. įvyko pirmoji renginių ciklo dalis, antroji dalis praūžė praėjusį savaitgalį, liepos 7 d,. bei numatomi du etapai – 2013 metų rudenį. Visi etapai vyksta Vilniuje, „Siemens“ arenos aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų