• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

San Francisko oro uoste nukrito lėktuvas “Boeing 777”, priklausantis Pietų Korėjos oro linijoms „Asiana“, informuoja BBC.

Du asmenys buvo rasti negyvi šalia lėktuvo. Pasak San Francisko ugniagesių vadovės Joanne Hayes-White, jie buvo rasti ant pakilimo-nusileidimo tako. Abu žuvusieji turėjo Kinijos pasus.

8 suaugusieji ir 2 vaikai patyrė kritinius sužalojimus - jie gydomi San Francisko ligoninėje.

Į ligonines taip pat išgabenti 49 asmenys, kurių būklė įvertinta kaip sunki. Iš viso po avarijos į ligonines pateko 182 asmenys.

Lėktuve nelaimės metu buvo 16 įgulos narių ir 291 keleivis. 141 iš jų turėjo Kinijos, 77 - Pietų Korėjos, o likę 61 - JAV pasus.

San Francisko oro ruostas uždarytas, o visi skrydžiai nukrepti į kitus oro uostus.

Keleiviai praneša, kad nusileidimo metu nebuvo teikiama jokios informacijos apie kylančias problemas. Netgi atsitrenkus į žemę pranešta, kad nusileista saugiai. Po to, kai keleiviai buvo išgabenti iš lėktuvo, jie kelias valandas praleido be maisto ir būtiniausių daiktų. Taip pat laukaintiems informacijos keleiviams pranešta, kad prieš palikdami oro uosta kiekvienas iš jų turės būti apklaustas FTB, informuoja ABCnews.com.

REKLAMA
REKLAMA

--------------

Pasak specialistų, avarijos priežastimi galėjo būti pernelyg ankstyvas leidimasis - manoma, kad lėktuvas kliudė vadinamąją jūros sieną ir dėl to pilotas prarado kontrolę. Tyrėjai vis dar analizuoja lėktuvo trajektoriją ir ieško įrodymų, leidžiančių patvirtinti spėjimus.

REKLAMA

Taip pat neatmetamos ir piloto klaidos bei techninių gedimų versijos.

--------------

Vienas lėktuvo keleivių - „Samsung" viceprezidentas Davidas Eunas socialiniame tinklapyje "Twitter" patalpino nuotrauką, kurioje matyti iš lėktuvo besigelbstintys žmonės. Jis taip pat parašė: "Ką tik San Francisko oro uoste sudužo mano lėktuvas. Nuplėšta uodega. Atrodo, kad dauguma keleivių jaučiasi gerai. Aš sveikas. Siurrealu...".

Dailymail.co.uk praneša, kad šiuo lėktuvu taip pat turėjo skristi viena iš socialinio tinklo "Facebook" valdybos narių - Sheryl Sandberg; tačiau ji paskutinę minutę persigalvojo. Ji ir trys kolegos iš "Facebook" - Debbie Frost, Charltonas Gholsonas ir Kelly Hoffman - nusprendė pasinaudoti Sandberg šeimai padovanotomis "oro myliomis" ir skristi su oro linijomis "United Airlines". Jie San Francisko oro uoste nusileido 20 minučių prieš "Asiana" avariją.

REKLAMA
REKLAMA

--------------

Lėktuvas tenkėsi į žemę greta oro uosto pakilimo-leidimosi tako trenkėsi apie 11.30 vietos laiku.

Liudininkų teigimu, avarijos metu nuo lėktuvo korpuso atsiskyrė dalis uodegos, o ugnis pasirodė jau lėktuvui esant ant žemės.

Pirminiuose apejimuose apie avarijos priežastis minima, kad saugiai nusileisti lėktuvui neužteko tako ilgio; jis taip pat galėjo kliudyti jūros krantą.

Socialiniuose tinkluose jau plinta nuotaukos, kaip lėktuvo keleiviai gelbėjasi iš lėktuvo pasinaudodami avariniais išėjimais ir kita nelaimės atveju naudojama įranga.

"Asiana" yra viena iš dviejų didžiųjų oro linijų bendrovių Pietų Korėjoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų