REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 6-7 dienomis Klaipėdoje bus pristatytas pirmasis Rytų ir Vidurio Europoje interaktyvus „Saugaus kelio parkas“. Prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ įrengtoje 1200 kv.m. parko teritorijoje lankytojai galės išbandyti, kas vyksta patekus į eismo įvykius. Be adrenaliną keliančių įspūdžių – apsivertimo tikrame automobilyje ar eismo įvykio pojūčių 5D filmo seanse, čia specialiu prietaisu galima patikrinti savo reakcijos greitį.

REKLAMA
REKLAMA

Parką, į kurio sukūrimą bei įrangą investuota apie 1 mln. litų, pristato draudimo bendrovė „PZU Lietuva“.

REKLAMA

„Saugaus kelio parke“ klaipėdiečiai dvi dienas galės aplankyti 5D kiną, kur penkiais pojūčiais bus galima saugiai pajusti, kas įvyksta eismo įvykio metu. Drąsiausi galės įlipti į tikrą besiverčiantį automobilį, pademonstruosiantį saugos diržų efektyvumą. Specialiu įrenginiu, kuriuo naudojasi ir profesionalūs lenktynininkai, boksininkai, futbolininkai, bus galima patikrinti savo reakcijos greitį.

Į Klaipėda atkeliavo ir mobilusis centras PZU PAGALBA – specialia įranga aprūpintas autobusas, vykstantis į nelaimių ir stichijų ištiktas zonas. Tai vienintelis toks autobusas Europoje, aprūpintas palydoviniu ryšiu, prieiga prie informacinių sistemų, teikiantis pagalbą nukentėjusiems nuo gamtos jėgų sukeltų ir kitokių nelaimių, veikiantis kaip informacijos centras. Nuo 2009 m. mobilusis centras padėjo 8,5 tūkst. žmonių Lenkijoje – per potvynius, uraganus ir kt. nelaimes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų