• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darius Kuzmickas, „Danske Capital investicijų valdymas“ generalinis direktorius.

Seimas pratęsė terminą antros pakopos pensijų kaupimo dalyviams apsispręsti dėl tolimesnio kaupimo. Tai – teigiama žinia. Vasara nėra pats geriausias laikas versti žmones priimti svarbius asmeninius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Iš principo nėra jokių argumentų, kodėl reikėtų laiku riboti šią galimybę rinktis. Juo labiau, jog iki šiol apsisprendusiųjų tėra apie dešimtadalis. Tokios tendencijos aiškiai identifikuoja problemą – visuomenei trūksta informacijos apie pasirinkimus ir ką jie reiškia. Viešoje erdvėje dar nemažai girdima prieštaringų nuomonių apie pensijų kaupimą, kurios kaupimo dalyviams papildomai sukelia beveik niekuo nepagrįstas ir nereikalingas abejones.

REKLAMA

Papildomai suteiktą laiką būtina išnaudoti efektyviai. Visoms su pensijų kaupimu tiesiogiai susijusioms šalims – „Sodrai“, pensijų kaupimo bendrovėms ir patiems kaupiantiems žmonėms – reikia koncentruotis į tai, jog, visų pirma, jau dabar kiekvieno dirbančiojo atsakomybė yra pasirūpinti savo pensija.

Piliečiams reikia dar aktyviau aiškinti ir padėti suprasti, kad būtent jie yra atsakingi už savo ateitį. Juk tikslas vienas – kuo greičiau diversifikuoti vienintelį pensijų mokėjimo šaltinį, sumažinti pensijų mokėjimo naštą, kuri teks ateities dirbantiesiems ir „Sodrai“, užtikrinti šiandienos dirbantiesiems kuo didesnę pensiją. Pensijų reforma būtent to ir yra siekiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų