• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusiai Lietuvos moksleivių ir studentų sporto centro direktorei Onai Babonienei liepos 1 dieną, TOK sesijos išvakarėse, įteiktas TOK Moterų ir sporto komisijos apdovanojimas už gyvenimą, paskirtą sportui, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Raseiniškė O. Babonienė – vienintelė moteris europietė, kuriai įteiktas šis garbingas apdovanojimas. Ceremonijoje, vykusioje Lozanoje, „Royal Palace“ viešbutyje, dalyvavo kadenciją baigiantis TOK prezidentas Jaque'as Rogge'as, TOK nariai, Moterų ir sporto komisijos pirmininkė Anita DeFrantz, kandidatai į TOK prezidento postą Tomas Bachas (Vokietija), Sergejus Bubka (Ukraina), C.K.Wu (Taivanis), Richardas Carrionas ( Puerto Rikas) ir Denisas Oswaldas (Šveicarija).

REKLAMA

O. Babonienė visą gyvenimą paaukojo sportui ir ypatingą dėmesį skyrė moterų sportui. Nuo Raseinių kilusi moteris šiuo metu yra bedarbė, nes šiemet nuspręsta uždaryti Lietuvos moksleivių ir studentų sporto centrą. „Nepasiduosiu, kausiuosiu, kad centras būtų atkurtas. Eisiu į Seimą, kovosiu, kad sportas būtų aukštesnėse pozicijose", – teigė ji.

Kukli, savo darbu autoritetą išsikovojusi 63 metų moteris nesudeda ginklų – savo pavyzdžiu ji nori įrodyti, kad sportas suteikia daug galimybių tobulėti, pasiekti pergalę kovojant su negandomis. O. Babonienė, vienintelė moteris iš Europos gavusi tokį apdovanojimą, neslepia, kad turi kovoti, dirbti sunkiai kasdien nesitikėdama jokios padėkos. „Buvau maloniai nustebinta, kad mano darbas taip aukštai įvertintas“, – sakė ji.

O. Babonienė pirmą kartą lankėsi TOK būstinėje, susitiko su visų kontinentų laureatėmis, vakarieniavo su TOK prezidentu J. Rogge'u. Pirmieji jos pasveikinti atskubėjo apdovanojimų ceremonijoje dalyvavęs Europos olimpinio komiteto prezidentas Patricas Hickey ir Ženevoje reziduojantis Jungtinių Tautų biuro ir kitų Tarptautinių organizacijų Ženevoje ambasadorius Rytis Paulauskas bei Lozanoje praktiką atliekantys AIPS jaunieji reporteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų