REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien oficialiai prasidėjęs Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai yra didžiulis iššūkis ir atsakinga pareiga mūsų valstybei, tačiau kartu ir puiki galimybė pristatyti Lietuvą Europai“, – įsitikinęs teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien visi esame istorinio įvykio liudininkai – Lietuva pirmą kartą pradėjo pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Tai yra didi mūsų valstybės diena, – sako J. Bernatonis. – Lietuvos pirmininkavimo metu dėmesys bus sutelktas į tris pagrindinius tikslus – patikimos, augančios ir atviros Europos kūrimą“.

REKLAMA

Pristatydamas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pagrindinius prioritetus teisingumo srityje J. Bernatonis pabrėžė, kad mūsų šalis sieks užtikrinti sklandų ir tęstinį teisėkūros procesą būdama sąžininga ir nešališka tarpininke, įtraukdama į šį procesą visus susijusius partnerius.

Teisingumo ministras pažymi, kad Lietuva tęs Stokholmo programos įgyvendinimą, ypatingą dėmesį skirdama šios programos prioritetui – Bendrijos piliečių interesams ir poreikiams.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat bus siekiama užbaigti derybas dėl naujos finansinės perspektyvos ir finansinių programų teisingumo srityje.

Duomenų apsaugos paketas taip pat bus vienas iš Lietuvos prioritetų. Teisingumo ministras pabrėžia, kad Lietuva tęs intensyvias diskusijas šiuo piliečiams ir verslui svarbiu klausimu.

Civilinės teisės srityje Lietuva sutelks dėmesį į iniciatyvas, kurios skirtos ekonomikos augimui skatinti. Vienas iš tokių prioritetinių pasiūlymų yra būsimas instrumentas dėl bendros Europos pirkimo-pardavimo sutarčių teisės. Taip pat bus tęsiamos intensyvios diskusijos dėl Europos sąskaitos blokavimo įsakymo bei dėl reglamento dėl bankroto bylų.

Dėmesys bus sutelktas ir į piliečių bei verslo finansinių interesų apsaugą baudžiamosios teisės priemonėmis: pasiūlymui dėl kovos su euro padirbinėjimu, direktyvai dėl kovos su sukčiavimu. Lietuvai pirmininkaujant ES Tarybai, tikimasi sulaukti naujo Europos Komisijos pasiūlymo dėl Europos prokuratūros įkūrimo. Taip pat planuojama pasiekti sutarimą dėl Turto konfiskavimo direktyvos ir dėl Europos tyrimo orderio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų