REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno pareigūnai turto prievartautoją uždarė į areštinę.

Pasak policijos, ketvirtadienio vakarą į Kauno rajono policiją kreipėsi moteris, kuri pranešė, kad dingo į Kauną išvykęs 20 metų sūnus, o ji pati į savo mobiliojo ryčio telefoną gauna trumpąsias SMS žinutes, kuriose reikalaujama sumokėti 2 300 Lt, jeigu dar nori sūnų pamatyti gyvą.

REKLAMA
REKLAMA

Tikrindami informaciją pareigūnai jaunuolio paieškai sutelkė gausias policijos pajėgas. Ieškant dingusio vaikino atlikta daugybė paieškos veiksmų, patikrinta turima informacija.

REKLAMA

Suradus Kaune V.A. paaiškėjo, kad tokiu būdu jaunuolis nutarė prasimanyti pinigų. Tačiau V. A. nesitikėjo, kad mama kreipsis pagalbos į policijos pareigūnus, kad jo ieškos gausios kriminalistų pajėgos ir sukurtas nusikaltimo planas greitai bus atskleistas.

Dėl tokių neatsakingų veiksmų jaunuolis buvo sulaikytas ir uždarytas į Kauno areštinę, o pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta, kad asmuo, neturėdamas teisėto pagrindo atvirai ar užmaskuotai savo ar kitų asmenų naudai vertė kitą asmenį perduoti turtą, suteikti turtinę teisę ar atleisti nuo turtinės pareigos arba atlikti kitus turtinio pobūdžio veiksmus, arba nuo jų susilaikyti grasindamas prieš nukentėjusį ar kitą asmenį panaudoti fizinį smurtą, sunaikinti ar sugadinti jo turtą, paskelbti kompromituojančią ar kitokią informaciją, kurios atskleidimas nepageidautinas, arba panaudodamas kitokią psichinę prievartą , baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų