REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos dievina bendradarbiavimą, jis jau tapo pagrindiniu įrankiu, sprendžiant korporacijų problemas ir diegiant inovacijas. Visgi tokio darbo propagavimas mažina darbuotojų produktyvumą ir pasitenkinimą darbu, rašoma portale „Quartz“.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinė kompanija „Gensler“, užsiimanti darboviečių dizaino ir architektūros kūrimu, praneša, kad darbuotojai daugiau dėmesio skiria darbui, tačiau jis nėra toks efektyvus kaip anksčiau.

REKLAMA

Bendradarbiavimas gali peržengti ribas. Iš tiesų jo nauda yra nuolat mažėjanti. Kai visi aplink dirba kartu, nebegali susikaupti“, - sakė viena iš „Gensler“ vadovių Diane Hoskins.

Per pastaruosius metus padidėjęs bendradarbiavimas buvo paskatintas tiek vadovybės, tiek savaiminis: įvykęs dėl biurų mažinimo per krizę.

Pokalbiai darbo klausimais persikėlė į bendras biuro erdves, taigi darbuotojams vis sunkiau susikaupti, rodo „Gensler“ atlikta 2 tūkst. darbuotojų apklausa. Kai žmonės dirba arti vienas kito, jie nesugeba visko padaryti iki galo.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei prarandi susitelkimą, tai yra tas pats, kas griūvantis kortų namelis. Tai yra bene svarbiausia darbo dalis“, - sako D. Hoskins.

Ką kompanijos daro, kad sukurtų darbo vietas, kur žmonės gali susikoncentruoti savo užduotims? Kompanija „Intel“ darbuotojams suteikia keturias valandas „pamąstymo laiko“ grupėse, kad kiekvienas likusį laiką galėtų skirti savo užduotims. Biuro baldų gamimtojas „Steelcase“ sukūrė susirinkimų erdvę su telekonferencijų rengimo galimybėmis, apskritu stalu ir projektoriais.

„Gensler“ siūlo darbuotojams kelias skirtingas aplinkas, prikausomai nuo jų darbo pobūdžio. Viena kompanija kitoje darbo stalo pusėje įrengė C formos stalo dalį, kur gali prisėsti 4-5 žmonės. Kiti sukonstravo mažus susitikimų kambarius, kur kolegos gali tartis netrukdydami kitų darbo. Kitos bendrovės įkūrė susirinkimo vietas lauke, kur darbuotojai gali neformaliai bendrauti arba praleisti pietų pertraukas.

Tyrimo išvados parodė, kad darbuotojai, galintys rinktis savo darbo vietą (namus, biurą, susirinkimų kambarius), vertino save kaip efektyvesnius darbuotojus, ypač kai reikia telktis ties savo darbu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų