REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Facebook“ dažnai keičia žmogaus individualumą. Įspūdis, kurį jūs paliekate virtualiame pasaulyje, tampa vis svarbesnis, o socialiniuose tinkluose, į kuriuos, atrodo, redukuojamas visas gyvenimas, žmonės praleidžia vis daugiau laiko, rašoma „Time“.

„Facebook“ dažnai keičia žmogaus individualumą. Įspūdis, kurį jūs paliekate virtualiame pasaulyje, tampa vis svarbesnis, o socialiniuose tinkluose, į kuriuos, atrodo, redukuojamas visas gyvenimas, žmonės praleidžia vis daugiau laiko, rašoma „Time“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai viskas susiveda į nuotraukas, statuso atnaujinimą, asmeninis žavesys ir aštrus protas tampa pastebimesnis, bet tuo pačiu į paviršių gali iškilti ir blogiausi bruožai: keistenybės pasirodys beprotystėmis arba įkyrybėmis.

REKLAMA

Bendravimas „Facebook‘e“ gali sužlugdyti jūsų tikėjimą žmonija, bet yra ir keletas atsargumo ir apsisaugojimo priemonių – kažkieno įrašus galima paslėpti, o kažką – galbūt netgi išmesti iš draugų.

„Time“ išskiria 8 „pavojingų draugų“ rūšis ir pateikia patarimus, kaip juos atpažinti bei ką reikėtų daryti.

1. „Pagyrūnas”

Tokius lengva nekęsti. Visą laiką pasakoja apie savo įspūdingus nuotykius, kelione, nepamiršta pasigirti apie savo sėkmes, pavyzdžiui, kad paaukštino darbe ar tiesiog apipylė dovanomis per gimimo dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, socialiniame tinkle jo gyvenimas atrodo tobulas, bet ar jam iš tiesų taip gerai gyvenasi realybėje, jei tiek daug laiko praleidžia virtualioje erdvėje? Iš tiesų tokie žmonės gali nebūti tokie laimingi, neretai gali būti paskendę skolose. Tokių „Facebook“ draugų pranešimus geriausia slėpti.

2. „Oprah Winfrey”

Be perstojo „postina“ įvairiausius motyvuojančius aforizmus, saulėtekių nuotraukas ir nuorodas į straipsnius apie pozityvų mąstymą. Kiek panaši į „pagyrūną“, tik ne tokia arogantiška, linkusi į užuojautą. Jai gerai gyvenasi, ir ji nori, kad tau irgi gyventųsi gerai, bet realios pagalbos ji tau nesuteiks, tiesiog atsiųs dar vieną lakonišką sentenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto jos ketinimai nėra blogi, tačiau patarimai nieko verti. Jas galima vertinti tolerantiškai.

3. „Niurzglys“

Kiekvienas įrašas – nusiskundimas: neišsimiegojo, epinės problemos su dantimi ir taip toliau. Kartais „niurzgliai“ slapčia giriasi: „Visai nieko nespėju – nespėjau išsipakuoti daiktus po kelionės į Meksiką, o jau reikia ruoštis į Niujorką.“

„Niurzgliui“ „Facebook“ – galimybė užsimiršti, išsilieti, o „laikai“ ir komentarai tik skatina jo pasyviai agresyvią esybę. Juos geriausia šalinti iš draugų arba bent jau slėpti jų pranešimus.

REKLAMA

4. „Žmogus-paslaptis“.

Jo įrašai yra paslaptingi, kelia klausimų ir kartai netgi šiek tiek gąsdina, numatydami kažkokią audringą dramą. Tarsi tu užtikai žmones ginčo įkarštyje – neaišku, nei kas vyksta, nei kame yra problema.

Jeigu pažvelgti giliau, šie žmonės – isteriškos ir infantilios asmenybės, transliuojančios savo dvasines klajones, kad žmonės jais susidomėtų.

Bandyti „perskaityti“ „žmogų-paslaptį“ – laiko švaistymas. Geriausia tokius žmones pašalinti iš draugų, jeigu nėra pagrindo galvoti, kad jie iš tiesų turi rimtų problemų.

REKLAMA

5. „Profas“

Jis prašo „palaikinti“ jo oficialių tinklapį, siūlo reklamines akcijas, „postina“ visus savo pasiekimus žiniasklaidoje. Be perstojo rašo apie savo darbą.

„Profas“ nemato skirtumo tarp bendravimo ir profesionalios veiklos. Visiems reikia užsidirbti išgyvenimui, todėl galbūt ir galima kentėti šiuos žmones. Bet jeigu jie virs įžūliais ir užsispyrusiais savireklamos veikėjais, ramiai juos pašalinkite.

6. „Aktyvistas“

Rašo apie gyvūnų apsaugą, politiką ir kitus panašius dalykus. Kad atkreiptų tavo dėmesį, išnaudoja baimę, naudoja įvairius kontroversiškus išsireiškimus ir parenka atitinkamus paveiksliukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie žmonės turi savo nuomonę apie viską, bet be auditorijos jie yra niekas. Užtat „Facebook“ jie jaučiasi visagaliai ir labai įtakingi. Geriausia jų įrašus slėpti. Jei tampa „bepročiu“ – šalinti iš draugų.

7. „Tusovšikas“

Atrodo, kad šį žmogų klonavo ir išsiuntė į visus pasaulio vakarėlius, restoranų ir klubų atidarymus, sporto įvykius – jis yra visų naujausių linksmybių tendencijų centre. Nauja viskio rūšis, reportažas iš koncerto, naujausi prietaisai. „Tusovšikas“ niekada nepamirš pranešti apie savo linksmybes. „Facebook“ jam – amžinas draugas.

REKLAMA

„Tusovšikai“ tiesiog nori pasidalinti kažkuo įdomiu ir nuoširdžiai nori, kad jūs linksmintumėtės su jais. Geriau jau susikaupti ir kęsti juos – galbūt netyčia gausite ir kokios naudingos informacijos.

8. „Amžini tėvai“

Pagrindinėje nuotraukoje – trys vaikai. Viską mato per savo tėvystės prizmę, rašo tik apie vaikus, nepamiršdamas mažiausių smulkmenų. Šūkis: „Mano vaikai – tai aš.“ Neretai giriasi, kaip gera auginti vaikus.

„Amžiniems tėvams“ „Facebook“ yra tarsi šeimos dienoraštis. Ir neretai kūdikėlių nuotraukų būna tikrai per daug. Jei tai tavo giminaičiai – kęsti, jei ne – tiesiog paslėpti jų įrašus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų