REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai ir Rusijai kol kas nepavyksta suderinti susitarimo dėl karių ir sovietinių represijų aukų kapaviečių. Nepasiekus susitarimo, stringa Lietuvos atašė tremtinių kapų priežiūrai skyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos teigimu, už kapinių priežiūrą bei atminimą atsakingų atašė skyrimo klausimas yra susijęs su konsultacijomis dėl Lietuvos ir Rusijos vyriausybių susitarimo dėl karių ir civilių karo bei represijų aukų kapaviečių.

REKLAMA

"Kol kas konsultacijos su Rusijos Federacija tebevyksta ir susitarimo tekstas dar nėra suderintas", - atsakydama į BNS klausimą nurodė ministerija.

Lietuva atašė buvo numačiusi skirti keliautoją, ekspedicijų į Sibirą vadovą Gintautą Alekną. Jis BNS sakė sausio mėnesį sužinojęs, kad Rusija atsisakė jį priimti, o nuo to laiko šiuo klausimu negavęs jokių žinių.

Sovietams okupavus Lietuvą, Antrojo pasaulinio karo ir pokario metais į lagerius ir tremtį buvo išvežta daugiau kaip 275 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų