• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galite nustoti skaičiuoti, kiek golfo kamuoliukų telpa į autobusą. „Google“ pripažino, kad gudrūs klausimai, kuriuos įmonė anksčiau naudodavo per pokalbius dėl darbo buvo visiškai nenaudingi, sprendžiant, kuris kandidatas yra geriausias. 

REKLAMA
REKLAMA

„Mes supratome, kad galvosūkius primenantys klausimai yra laiko švaistymas, - sakė „Google“ viceprezidentas Laszlo Bockas interviu „New York Times“. – Jie nieko nepasako. Pagrindinė jų funkcija – leisti interviu darančiam žmogui pasijusti gudriu.“

REKLAMA

Štai keletas „Google“ darbo pokalbio klausimų/galvosūkių:

Kiek kainuotų nuplauti visus langus Sietle?

Nubraižykite San Francisko evakuacijos planą

Kiek kartų per dieną persidengia laikrodžio rodyklės?

Žmogus įstūmė savo automobilį į viešbutį ir prarado visą savo turtą. Kas atsitiko?

Kiek benzino kolonėlių yra Manhatene?

Jūs susitraukėte iki cento dydžio, o jūsų masė yra proporcingai sutraukta, kad atitiktų jūsų originalų tankį. Tada jūs esate įmetamas į smulkintuvą. Ašmenys pradės judėti už 60 sekundžių. Ką jūs darysite?

REKLAMA
REKLAMA

L. Bockas sako, kad dabar „Google“ darbo pokalbių metu labiau pasikliauna „elgesio interviu technika“. Kandidatai užuot sprendę hipotetines situacijas, turi apibūdinti atvejį iš savo patirties, kai jiems teko spręsti sudėtingą problemą.

Pasak L. Bocko, įdomu tai, kad kai kandidatų stropiai klausinėji apie jų patirtį, gauni dvejopos informacijos. Visų pirma, sužinoma, kaip jie reaguoja tikroviškoje situacijoje bei gaunama informacijos apie tai, ką kandidatas laiko „sudėtinga“ užduotimi.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų