• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien Jeruzalėje (Izraelis) įvyko Europos U-21 čempionato finalas. Finale susikovė jaunosios Italijos ir Ispanijos žvaigždės. Ispanijos jaunimui pavyko apginti čempionų titulą, kadangi jie savo bendraamžius iš Italijos įveikė rezultatu 4-2.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionų titulą ginantys ispanai puikiai pradėjo rungtynes ir jau 6 minutę išsiveržė į priekį. Po puikaus Alvaro Morata reido ir perdavimo įvartį galva pelnė rinktinės kapitonas Thiago Alcantara.

REKLAMA

Ispanija greitai bandė įmušti ir antrą įvartį, tačiau Italija ne tik, kad sėkmingai apsigynė, bet jau po keturių minučių išlygino rezultatą. Po tolimo ir labai tikslaus Marco Verratti perdavimo, Ciro Immobile pavydėtinai gerai suvaldė kamuolį ir jį nesunkiai perkėlė per vartininką Davidą De Gea. Verta paminėti, kad tai buvo pirmasis įvartis į Ispanijos rinktinės vartus per visą šį Europos U-21 čempionatą.

15 minutę Ispanija ir vėl turėjo progą išsiveržti į priekį. Šį kartą T.Alcantara perdavė kamuolį A.Moratai, bet Madrido „Real“ puolėjo smūgį atlaikė vartininkas Francesco Bardi. Po keturių minučių F.Bardi atrėmė ir labai gražų Koke smūgį kulnu.

REKLAMA
REKLAMA

Įpusėjus kėliniui Alessandro Florenzi turėjo puikią progą pasižymėti, tačiau „Roma“ ekipos saugo smūgis nesuklaidino D.De Gea ir rezultatas nepasikeitė.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį Ispanijai pavyko įmušti antrą įvartį. Jį taip pat pelnė T.Alcantara, kuris prieš atlikdamas smūgį puikiai krūtine susistabdė kamuolį.

37 minutę Italijos gynėjas Giulio Donati savo baudos aikštelėje prasižengė prieš Cristianą Tello ir teisėjas iškart paskyrė vienuolikos metrų baudinį. Jį realizuoti stojo T.Alcantara, kuris tai padarė sėkmingai ir taip į savo sąskaitą įsirašė finale pelnytą „hat-tricką“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki pertraukos daugiau pavojingų epizodų nebuvo, tačiau po pirmo kėlinio daug geresnės nuotaikos turėjo būti Ispanijos jaunimas.

Po pertraukos Italija bandė švelninti rezultatą, tačiau pirmieji jų smūgiai skriejo šalia vartų. 55 minutę pavojingą ataką atliko ispanai, tačiau Isco smūgiavo netiksliai.

64 minutę Vasco Regini savo baudos aikštelėje prasižengė prieš Martiną Montoyą ir į Italijos vartus buvo paskirtas dar vienas baudinys. Šį kartą jį sėkmingai realizavo Isco ir Italijos viltys iškovoti čempionato trofėjų tapo labai mažos.

REKLAMA

80 minutę šios viltys tapo šiek tiek didesnės, kadangi „Liverpool“ klubo puolėjas Fabio Borini sugebėjo sušvelninti rezultatą atlikęs puikų smūgį iš toli.

Visgi tai buvo paskutinis mačo įvartis, o tai reiškia, kad Ispanijos U-21 rinktinė antrą kartą iš eilės tapo Europos čempionais.

Rezultatas:

Italija (U-21) 2 – 4 Ispanija (U-21) 6‘ [0 – 1] Thiago Alcantara 10‘ [1 – 1] Ciro Immobile 31‘ [1 – 2] Thiago Alcantara 38‘ [1 – 3] Thiago Alcantara (11 m) 66‘ [1 – 4] Isco (11 m) 80‘ [2 – 4] Fabio Borini

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų