REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Šiaulių apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje du telšiškiai broliai kaltinami prieš keletą metų kartu su kitu bendrininku įvykdę nužudymą, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Telšių bendruomenę sukrėtęs nusikaltimas įvyko 2011 metų spalio mėnesio 10 dieną. Prie Germanto ežero esančiame miške buvo surastas žmogaus kūnas be galvos. Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai ir Telšių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ėmėsi skubių veiksmų, siekdami išsiaiškinti nusikaltimo aplinkybes bei galimai jį padariusius asmenis. Per kelias dienas jiems pavyko nustatyti ir sulaikyti tris galimai nusikalstamą veiką padarusius asmenis – minėtus brolius ir jų dėdę A. S., bei išaiškinti visas svarbias nusikaltimo padarymo aplinkybės.

REKLAMA

Telšių apskrities policijos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad tarp pagrindinio nusikaltimo vykdytojo A. S. ir nužudytojo kilo konfliktas dėl praeityje patirtų nuoskaudų. Nustatyta, kad jie prieš įvykį bendravo tarpusavyje bei vartojo alkoholinius gėrimus. Po vidurnakčio kaltinamiesiems ir nužudytajam važiuojant automobiliu pratęsti išgertuvių A. S., prisiminęs senas nuoskaudas, nusprendė susidoroti su A. R. Automobiliu nuvažiavus prie Germanto ežero, nužudytasis buvo ištemptas iš automobilio ir mirtinai sumuštas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai nustatė, kad kūnas buvo paslėptas nužudymo vietoje, o galva nuvežta ir užkasta į kitą vietą, siekiant apsunkinti kūno identifikavimą. Kaltinimai pareikšti tik dviem broliams, kadangi trečiasis įtariamasis mirė ikiteisminio tyrimo metu.

Pasak prokuroro, kaltinamųjų atlikti veiksmai traktuotini kaip padėjimas daryti nusikalstamą veiką (nužudymą), o, vadovaujantis baudžiamuoju kodeksu, bendrininkai atsako už vykdytojo padarytas nusikalstamas veikas. Šiaulių apygardos teismui baudžiamąją bylą perdavė prokuroras E. Kerys, kuris ir palaikys valstybinį kaltinimą. Už žmogaus nužudymą baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo septynerių iki penkiolikos metų.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų