REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) skelbs, ar tenkinti buvusios modelių agentūros „Harmonijos pasaulis“ direktorės Daivos Mondeikienės ir jos sesers Nadieždos Nitiuk prašymus sumažinti bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Jungtinių Arabų Emyratų šeichams merginas tiekusi D. Mondeikienė ir jos sesuo N. Nitiuk už pelnymosi iš prostitucijos nuteistos kalėti beveik ketverius metus, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas bausmes kiek sumažino.

REKLAMA

Skunde D. Mondeikienė tikina nenorinti kalėti trejus metus ir prašo Aukščiausiojo teismo apklausti arabų šeichus, pas kurias svečiavosi merginos, bei sušvelninti bausmę. Tą patį daro ir jos sesuo.

Šiuo metu abi moterys bausmę atlieka Panevėžio pataisos namuose.

Pernai gruodį Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad nuteistųjų padarytos nusikalstamos veikos buvo tęstinės, todėl joms šiek tiek sušvelnino bausmes.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendį skundusios nuteistosios D. Mondeikienė, N. Nitiuk prašė panaikinti apkaltinamąjį žemesnės instancijos teismo nuosprendį ir jas išteisinti.

REKLAMA
REKLAMA

Skunduose moterys tikino, kad agentūra „Harmonijos pasaulis“ ieškojo perspektyvių ir dailių merginų bei siūlė joms karjerą ant podiumų ir pramogų pasaulyje, tikino, kad modelius arabų šeichams tiekė ne jos, o jų konkurentė Julija Tislenko.

Pernai Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad modelių agentūros „Harmonijos pasaulis“ atstovai ir vadovai nuo 2001 metų iki 2005-ųjų į prostituciją įtraukė apie 20 merginų.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad beveik pusė jų yra nepilnametės. Joms buvo pasiūlyta už gerą atlygį tenkinti arabų šeichų norus. Taip patiklios nepilnametės ir kitos dailios merginos buvo įtrauktos į prostitucijos verslą, iš kurio ir pelnėsi D. Mondeikienė ir jos agentūros atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pripažinus moteris kaltomis teismas nutarė konfiskuoti iš D. Mondeikienės beveik 300 tūkstančių litų, o iš jos sesers – beveik keturiasdešimt tūkstančių litų.

Į prostitucijos verslą buvo įsisukusios ir gerai visuomenėje žinomų asmenų artimieji. Tarp teisiamųjų buvo Česlovo Gabalio žmona Edita, kino režisieriaus Vytauto Domaševičiaus duktė, Vilniaus krepšininko žmona.

E. Gabalienė kaltinta palaikiusi ryšius su užsakovais – rašydavo jiems elektroninius laiškus, siųsdavo merginų nuotraukas, perduodavo jų asmens duomenis, atliko merginų atranką.

Moteris nuteista dirbti senelių namuose. Pastaroji teismui nesiskundė.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų