REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus kanadiečių režisierius dokumentalistas bei alpinistas Elia Saikaly pristatė nuostabų filmą apie naktinę Džomolungmą. "Įvertinkite naktinio Everesto (Džomolungmos - Ekstremalas.lt) grožį. Šis vaizdo klipas - tūkstančiai fotografijų, kurios sukuria nuostabius ir neįtikėtinus vaizdus. Taip pat scenas, slenkančias aukštyn ir žemyn. Tai - kitoks požiūris į kalną. Į kalną, kuris nepaliauja stebinti žmones. Tikiuosi, jums labai patiks", - filmo pristatyme teigia ne vieną prizą ir laimėjimą už savo dokumentinius filmus laimėjęs Elia Saikaly.

REKLAMA
REKLAMA

Ekstremalas režisierius, kai dauguma alpinistų miegodavo, stengėsi įamžinti nuostabią, magišką atmosferą, kurią sukuria Himalajų dangus ir kopimas ant Pasaulio stogo.

REKLAMA

Elia savo filmuose stengiasi įkvėpti kitus matyti gražias ir įstabias akimirkas savo gyvenime.

Keliautojas E.Saikaly ne tik kopė į kalnų viršūnes, bet lankėsi Amazonės džiunglėse Peru, gyveno gentyse Sacharos dykumoje, bendravo su meškomis tolimoje šiaurėje. Ekstremalas nebijo iššūkių, pavojų, bet tuo pačiu mato šviesiąją, gražią gyvenimo pusę.

Kanadietis bendradarbiavo su CTV, NBC, CBC ir RDS. Jo filmas "FindingLife", iškovojo du prestižinius apdovanojimus tarptautiniame nuotykių filmų kino festivalyje Monrealyje (Kanadoje).

REKLAMA
REKLAMA

2013 metų gegužės 22 dieną, praėjus trims metams po to, kai Elia pirmą kartą užlipo ant Džomolungmos, jis ten užkopė antrą kartą. Ir šįkart sukūrė trumpą, bet nuostabų filmą.

Techninių niuansų gerbėjams: E.Saikaly kūrinys nufilmuotas vaizdo kamera Canon 5D Mark II, objektyvia: Canon 2,8-16-35mm -2.8 Canon 24-70mm -2.8 Canon 70-200mm (jį buvo labai sunku nešioti 6400 metrų ir dar didesniame aukštyje). Filmukas redaguotas su Final Cut Pro, apdirbtas su Adobe LightRoom , montuotas - Quicktime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų