• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta JANKUVIENĖ

Šiauliuose šiemet iš esmės pradėta renovuoti tik viena mokykla – Dainų progimnazija. Apie pusę darbų jau atlikta. Dar trijose mokyklose numatyti atskiri remonto darbai, bet rangos konkursus tenka skelbti ne po vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Darbai įpusėjo

Dainų progimnazijos renovacija pradėta kovo pabaigoje. Pastato sienos, stogas šiltinami, ant fasado pradėtos tvirtinti šiltinimo plokštės. Atnaujinamos šildymo, vėdinimo, elektros sistemos. Keičiama sporto salės grindų danga.

REKLAMA

Renovacijos darbus atlieka konkursą laimėjusios Kauno bendrovės „Daistatus“ ir subrangovų – Šiaulių bendrovės „Gamaka“ statybininkai. Darbų atliks už 3,4 milijono litų, projektas finansuojamas iš europinės paramos ir Savivaldybės lėšų.

Progimnazijos direktorius Viktoras Varanavičius sakė, jog šiek tiek nuo darbų grafiko buvo atsilikę subrangovai, keičiantys šildymo sistemą, bet pastarąją savaitę kibo į darbus.

Direktorius tikisi, jog renovacija bus baigta laiku – iki rugpjūčio 25 dienos.

„Tai tik pirmas renovavimo etapas, – sako V. Varanavičius. – Reikia dar atnaujinti tualetus, įrengti keltuvą neįgaliesiems, bet tam lėšų nėra skirta. Mokykla pastatyta prieš 25 metus, sudilę ir vandentiekio, nuotekų vamzdynai“.

REKLAMA
REKLAMA

Direktorius stebisi, kad Savivaldybė nėra šių darbų net įtraukusi į 2014–2020 metų finansavimo programą, nors jie būtini.

Progimnazija iš savo lėšų dabar remontuoja koridorius, kabinetus. Dainų progimnazijai po susijungimo su Dainų pradine mokykla, Savivaldybė skyrė 90 tūkstančių litų sujungtų mokyklų reikmėms. Iš jų 16 tūkstančių litų progimnazija skyrė remontui.

Liks „pusiau skusta“

Statybos skyriaus vedėjas Evaldas Vaičeliūnas neneigia, kad nėra gerai, jog Dainų progimnazija nebus iki galo atnaujinta.

„Bet ir kitos renovuotos mokyklos liko pusiau skustos, pusiau luptos, – sako vedėjas. – Išskyrus Gytarių progimnaziją, kitose nedarytas vidaus patalpų remontas, kiti darbai, kurie nebuvo susiję su energetinio taupymo priemonėmis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statybininkai nesiveržia

Šią vasarą numatyti remonto darbai dar trijose mokyklose.

Simono Daukanto gimnazijos sporto salė būtų atnaujinama, šiltinama. Tam skiriama per 700 tūkstančių litų iš valstybės investicijų programos. Savivaldybei tenka skelbti jau trečią rangos konkursą.

„Du neįvyko, niekas iš rangovų nedalyvavo, – sako E. Vaičeliūnas.– Nežinau, ko statybininkai laukia – gal daugiabučių renovacijos.“

Rengiami konkursai dėl remonto darbų ir Medelyno progimnazijoje bei Sanatorinėje mokykloje.

Medelyno progimnazijos pastato stogui keisti yra skirta 400 tūkstančių litų europinės paramos lėšų.

REKLAMA

Sanatorinėje mokykloje numatyta remontuoti ketvirto aukšto, kuriame įrengtas bendrabutis, patalpas, sporto salės stogą, keisti baseino šildymo sistemą.

Sanatorinė mokykla remontuojama nuo 2006 metų. Anot direktorės Vandos Tarasovienės, ir dabar nebus atlikti visi reikalingi darbai. Šiemet remontui yra skirta per 800 tūkstančių litų iš valstybės investicijų programos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų