REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Sysas: tikėjimas ateitimi – ne egzistavimas nuo algos iki algos

D. Grybauskaitės metiniame pranešime politikas pasigedo dėmesio paprastam žmogui

Seimo pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Algirdas Sysas, komentuodamas Prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą, kurį šalies vadovė antradienį skaitė Seime, pabrėžė, kad žmonių tikėjimas ateitimi grindžiamas galimybe normaliai gyventi, bet ne egzistuoti nuo algos iki algos pakeliui užsukant į greitų kreditų bendrovę, tačiau Prezidentė šiuos dalykus apėjo.

REKLAMA
REKLAMA

„Lygindamas su ankstesniais Prezidentės metiniais pranešimais, pastarąjį aš vertinčiau teigiamai. Jis buvo išsamesnis, jame buvo daugiau optimizmo, daugiau pozityvo. Užsienio politika, už kurią pati Prezidentė atsakinga, gal šiek tiek tarp eilučių buvo pasakyta, bet ji stengėsi pozityviai žiūrėti į tai, kad vyksta Lietuvoje“, – sakė socialdemokratas.

REKLAMA

A.Sysas pripažino, kad Prezidentė šiek tiek įgėlė valdančiajai daugumai, tačiau jo tai nenustebino. Dar daugiau – svarbius sprendimus iš tikrųjų reikia priimti kuo greičiau.

„Jeigu Prezidentė to nepasakytų, aš nepatikėčiau, kad pranešimą skaitę ta pati prezidentė. Ji į šią koaliciją nuo pat pradžių žiūri kandžiai, ji buvo prieš tokią koaliciją, ir jos siūlymas buvo formuoti visai kitokią koaliciją. Bet tai, ką ji pasakė, jau buvo pasakyta ne vieną kartą, pavyzdžiui, dėl darbo grupių. Aš iš dalies sutinku su ja, kad pusės metų užtenka viską suderinti, laikas priiminėti sprendimus, kadangi kadencijos laikas yra per daug trumpas, juo labiau, kad visą pusmetį iš mūsų atims pirmininkavimas Europos Sąjungos (ES)Tarybai. Sutelkti dėmesį į svarbiausius darbus reikia kuo greičiau. Dėl esminių dalykų, apie kuriuos kalbėjome ir prieš rinkimus, ir rinkimų metu, sprendimai dar nepriimti“,– teigė socialdemokratas.

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ko pasigedo, A. Sysas sakė pasigedęs dėmesio užsienio politikos klausimams. „Išorinės grėsmės buvo paminėtos, bet apie užsienio politiką Prezidentė pasakė vieną ar du sakinius. Tai pastebėjo ir kiti kolegos“,– teigė jis.

Politikas pabrėžė, kad pranešimas skirtas ne tik Seimo nariams ir Lietuvos žmonėms, tačiau toms problemoms, kurios svarbiausios visuomenei, dėmesio jis pasigedo.

„Apie tas problemas, kurios kamuoja Lietuvos žmones – didelis nedarbas, mažos pajamos, emigracija – buvo pasakytas vienas sakinys. Manau, kad tie žmonės, kurie gyvena nuo pašalpos iki pašalpos arba gauna minimalią algą, pasakys, kad kasdieninės problemos, kurios kamuoja daugelį Lietuvos žmonių, buvo apeitos. Tikėjimas ateitimi grindžiamas stabiliu darbu, stabiliomis pajamomis, kurios leistų normaliai gyventi, o ne egzistuoti, arba gyventi nuo algos iki algos, ir dar užeinant į greitų kreditų kompaniją. Bet Prezidentė apėjo šiuos skausmingus dalykus“, – portalui balsas.lt sakė A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų