REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune – falsifikuoti ratlankiai

Importuotojai slėpė ratlankių kilmę

Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo, praėjusią savaitę atliktos kratos dviejų ratlankiais ir padangomis prekiaujančių Kauno įmonių patalpose. Pareigūnai įtaria, kad abi įmonės bent porą metų klastojo iš Kinijos įvežamų ratlankių kilmės dokumentus ir šitaip išvengė ES nustatytų antidempingo muitų. Valstybei galėjo būti padaryta daugiau nei 850 tūkst. Lt mokestinė žala.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį trečiadienį (birželio 5 d.), atlikus kratą minėtų įmonių patalpose, rasti 1137 vnt. lengvo lydinio (aliuminio) ratlankių automobiliams, kurių vertė – 170 tūkst. Lt. Trumpam buvo sulaikytas vienos iš įmonių direktorius, kuris po apklausos paleistas.

REKLAMA

Įmonės importuodavo ratlankius iš Kinijos, tačiau įveždamos prekes per Klaipėdos teritorinės muitinės jūrų uosto postus, pateikdavo dokumentus, kuriuose buvo nurodoma, jog šios prekės iš Malaizijos. Šitaip būdavo išvengiama ES įvesto antidempingo muito kinų gamybos ratlankiams. Įtariama, kad nuo 2010 m. rugpjūčio iki 2013 m. spalio įmonės tokiu būdu išvengė net 857 tūkst. Lt mokesčių.

Atlikus tyrimą, Kauno teritorinė muitinė nusprendė nepripažinti oficialiai deklaruotų prekių kilmės ir perskaičiuoti importo mokesčius vienai iš minėtų bendrovių. Be to, jai gresia ir 171 tūkst. Lt bauda už neteisėtą mokėtino mokesčio sumažinimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų