REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol ne tik didieji Lietuvos miestai, bet ir pagrindinis šalies kurortas Druskininkai galės būti vadinamas maratonų miestu. Solidumo ir prestižo miestui suteikiančios bėgimo maratono varžybos Druskininkuose buvo surengtos pirmą kartą: jos tapo logiška augimo seka, nes keletą pastarųjų metų šiame kurorte vykdavo trumpesnių nuotolių bėgimai. Šeštadienį prie maratono distancijos starto linijos išsirikiavo daugiau nei pusšimtis ištvermingų bėgikų, pasirengusių įveikti visą klasikinio maratono distanciją (42 km 195 m). Sportininkai į Druskininkus atvyko iš Latvijos, Baltarusijos, Rusijos, Italijos, Australijos, Suomijos. Drauge su maratono bėgikais į startą stojo pusės maratono, estafetės 4 po 10,5 km ir 10,5 km bėgikai, iš viso startavo per 400 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Patys pirmieji ekomaratono ratą, kurio nemaža dalis driekėsi grunto danga Nemuno pakrante, įveikė 10,5 km bėgę sportininkai. Vieną nelengvos, tačiau įdomios distancijos ratą greičiausiai įveikė Aurimas Gudaitis – 37 min. 45 sek. Leipalingio pagrindinės mokyklos mokytojas į renginį atvežė gausų būrį savo auklėtinių, kurie neliko ir be asmeninių prizų už gerus rezultatus trumpesnėse distancijose, o pati Leipalingio mokykla buvo apdovanota tikrai įspūdingu ir originalius sportiškiausiam renginio kolektyvui skirtu prizu. Pirmoji tarp moterų 10,5 km nuotolį įveikė Živilė Balčiūnaitė – 38 min. 7 sek. „Man tai buvo gera treniruotė. Dar jaučiu pėdos traumos pasekmes, tačiau su malonumu bėgau labai netradicine trasa. Dalyvauti varžybose Druskininkuose ir bėgti Nemuno krantine – puikus jausmas. Tikrai trasa nėra lengva, tačiau visi ją įveikę, manau, sutiks, kad bėgimas – itin malonus“, - po finišo kalbėjo garsi stajerė, kurios pagrindinis šios vasaros tikslas – maratono rungtis pasaulio čempionate.

REKLAMA

Vyrų 10,5 km distancijoje antras finišavo Karolis Gečas, o trečią vietą ant garbės pakylos užėmė Remigijus Šnioka, moterų varžybose sidabrine prizininke tapo Aurelija Staniūtė, bronzine – Kristina Servaitė. Pusės maratono bėgikai turėjo įveikti du distancijos ratus. Tarp vyrų nugalėjo Druskininkuose gimęs ir augęs Saulius Valalis – 1 val. 17 min. 50 sek. Po jo finišavo Igoris Bondorovas, o trečiuoju prizininku tapo baltarusis Viktaras Šumelis. Svečias irgi negailėjo komplimentų trasai, kurią įvertino kaip neturinčią analogų: „Toks bėgimo plentu ir kroso „miksas“ man labai patiko. Aišku, varžybose dairytis į šalis nebuvo laiko, tačiau peizažai aplink – puikūs. Dalyvauti tokiame renginyje – išties labai malonu“, - sakė bėgikas iš Gardino. Beje, 13-ą vietą užėmė Edgaras Lubys – anksčiau Amberlife vadintas muzikantas nuotolį įveikė per 1 val. 36 min. 2 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Moterų pusės maratono distancijoje lygių neturėjo vilnietė Vera Djakova – 1 val. 32 min. 19 sek. Antra finišavo Sonata Galvydienė, trečia – Rima Gurskaitė.

Pagrindiniame nuotolyje jau nuo pirmųjų kilometrų pradėjo ryškėti Vytauto Gražio pranašumas. Patyręs bėgikas iš Paberžės nuo varžovų atitrūko jau pirmame rate, o po to savo persvarą tik didino. Visą nuotolį jis nubėgo per 2 val. 46 min. 18 sek. Taure už antrą vietą apdovanotas Vidas Totilas atsiliko beveik 15 min, o trečias alinančios distancijos finišą kirto Rytis Zajančkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterų įskaitoje irgi gana anksti tapo aišku, kad lyderė bus akivaizdi. Modesta Kaminskienė bėgo savo tempu ir nepaliko varžovėms vilčių nugalėti – 3 val. 28 min. Užtat kova dėl antros vietos buvo labai atkakli – tik paskutiniame kilometre Vaiva Marcinkevičienė pavijo ir finiše 26 sek. aplenkė Viliją Damašickienę. Jubiliejinį – 150-ąjį – savo gyvenimo maratoną Druskininkuose bėgo Piotras Silkinas. Nuotolį jis įveikė per 3 val. 38 min. 3 sek. ir tapo nugalėtoju vyresnių nei 70 m. vyrų grupėje.

Beje, maratono finišą pasiekė visi pradėję varžybas.

Po pagrindinės distancijos į startą stojo 4 ir 1 km bėgikai. Ilgesnį nuotolį laimėjo Justinas Beržanskis, jis aplenkė Paulių Bieliūną ir Modestą Dirsę, merginų įskaitoje nugalėjo Gintarė Zenkevičiūtė, aplenkusi Gretą Zakarackaitę ir Moniką Stogevičiūtę.

REKLAMA

Patys jauniausi sportininkai bėgo tik 1 km, tačiau čia kova buvo labai atkakli. Berniukų ir vaikinų grupėje nugalėjo Žygimantas Tamulionis, aplenkęs Danielių Bondorovą ir Orestą Žurinską, tarp merginų prizininkėmis tapo Gustė Pašukonytė, Evelina Jančytė ir Gabija Šrabaitė.

Bėgikams ir miestelėnams daug smagių emocijų padovanojęs renginys, kurį paįvairino ir Druskininkų Deimantinio choro pasirodymas, puikiai pateisino organizatorių šūkį – „Tegul tai būna tavo triumfo savaitgalis“. Kovoję nuo starto iki paskutinių distancijos metrų bėgikai prisipažino, kad su malonumu grįš į Druskininkus ir kitais metais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų