REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki „AVON moterų bėgimo“ liko vos dešimt dienų. Artėjant starto dienai daugeliui bėgikių mėgėjų kyla įvairiausių klausimų: kaip treniruotis paskutinę savaitę, kokį krūvį rinktis, kokį apšilimą daryti prieš varžybas ir daugelis kitų. Į visus juos atsakys Lietuvos lengvosios atletikos legenda, patyrusi vidutinių nuotolių bėgikė, šiuo metu trenere dirbanti Irina Krokoviak, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutinė nemokama treniruotė, skirta pasiruošti „AVON moterų bėgimui“, vyks birželio 8 dieną, 12 val. prie Vilniaus Vingio parko estrados.

REKLAMA

Į ją kviečiami visi bėgikai, kurie nori išgirsti profesionalės patarimus, kaip reikėtų treniruotis paskutinę savaitę iki varžybų ir ką daryti iššūkio dieną, kad bėgimas būtų malonumas, o ne kančia.

„Nesvarbu ar bėgikas yra profesionalas ar mėgėjas, patarimai tinka visiems. Žmonės, kurie varžybose dalyvauja pirmąjį kartą dažnai jaudinasi, nežino, prieš kiek laiko geriausia atvykti į startą, ką valgyti varžybų dieną, kokį bėgimo greitį pasirinkti. Treniruotė bus naudinga ir tiems, kurie jau yra bėgę varžybose, nes iš savo patirties žinau, kad visada kyla klausimų į kuriuos su trenerio pagalba galima bendrai paieškoti atsakymų“, – sako I.Krokoviak.

REKLAMA
REKLAMA

Trenerė parodys apšilimo pratimus, kartu su bėgikais įveiks 3 kilometrus, taip pat pamokys specialių bėgimo pratimų, kurie padeda išjudinti įvairias raumenų grupes, įgauti varžybų metu reikalingos energijos. Desertui – bendrojo fizinio parengimo pratimai rankoms, kojoms ir pilvo presui.

„Šios treniruotės tikslas yra nuteikti bėgikes varžyboms ir padėti joms susidėlioti planą, kaip treniruotis paskutinę savaitę, kokių klaidų nedaryti ir kaip elgtis varžybų dieną. Liko tik savaitė, treniruočių krūvius jau reikia mažinti, nes starto dieną svarbu jaustis gerai ir nepavargus. Todėl treniruotė nebus sunki, joje gali dalyvauti įvairaus fizinio pasirengimo bėgikai“, – pasakojo I.Krokoviak.

„AVON moterų bėgimas“ vyks birželio 16 dieną, 12 val. Vilniaus Vingio parke. Bėgikės įveiks 3,5 arba 7 kilometrų distancijas, vaikai galės parungtyniauti 500 metrų bėgime. Sporto šventės tikslas – priminti apie krūties vėžio profilaktikos ir savitikros svarbą bei parodyti solidarumą moterims, sergančioms krūties vėžiu. Registruotis dalyvauti bėgime galima svetainėje www.moterubegimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų