REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame V. Capukas, apšvarinęs ne vieną parlamentarą, kaltinamas dar trimis vagystėmis iš Seimo viešbučio gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad ankščiau už įvairius nusikaltimus 15 kartų teistas V. Capukas nuo 2012 metų gruodžio vidurio iki šių metų sausio 1 dienos įsibrovė į tris Seimo viešbutyje esančius butus ir pagrobė įvairaus turto.

REKLAMA

Nustatyta, kad įtariamasis įsibraudavo į butus naudodamas cilindrinių spynų atrakinimą „bampingo“ būdu. Tai būdas, kai ir į spyną įstatytas raktas judinamas tol, kol prisitaiko prie spynos kauburėlių, o spyną galima ne tik atrakinti, bet ir užrakinti.

Pas įtariamąjį per kratas pareigūnai aptiko įvairių raktų ryšuliai bei dalis pagrobto turto.

Tyrimo metu nustatyta, kad V. Capukas pasinaudojo aplinkybėmis, kai Seimo viešbutyje keitėsi nemaža gyventojų dalis – vyko išsikraustymas ir naujų gyventojų įsikeldinimas. Tai padėjo įtariamajam daug kartų patekti į viešbučio patalpas.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatę šias aplinkybes, pareigūnai susitiko su Seimo Kancleriu ir kanceliarijos darbuotojais, atkreipdami dėmesį į Seimo viešbučio apsaugos trūkumus.

Šių metų sausį V. Capukas su įkalčiais sulaikytas per surengtą specialiąją sulaikymo operaciją prekybos centre „Akropolis“, kai jis ketino realizuoti dalį iš Seimo nario buto pagrobto turto.

Įariamasis policijai gerai žinomas nuo 2010 metų kovo, kai apvogė Seimo nario Algimanto Salamakino butą tame pat viešbutyje.

Už tai V. Capukas nuteistas laisvės atėmimo bausme, kurią atlikęs buvo paleistas į laisvę jau pernai kovą.

Įtariamasis apšvarino ne tik A. Salamakino, bet ir dar kitų Seimo narių butus, pavogė daiktus. Nuo V. Capuko nukentėjo Julius Sabatauskas, Algimantas Matulevičius, Kazimieras Starkevičius ir kiti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų