REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų universitete įvyko paskutinė vasaros sesijos paskaita, kurioje studentais tapo daugiau kaip 200 moksleivių iš visos Lietuvos. Paskaitą „Juodosios skylės – kosminiai monstrai ar galaktikų piemenys“ vedęs Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Astronomijos observatorijos dr. Kastytis Zubovas yra įsitikinęs, kad kiekvienas vaikas dar mokykloje gali atrasti įdomią jam mokslo sritį ir pradėti į ją gilintis, o universiteto dėstytojai, dalyvaudami tokiame projekte, gali tapti gerais pagalbininkais sudomindami mokinius mokslu.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėtume sudaryti galimybę kiekvienam vaikui susidurti su mokslu, išbandyti įvairias sritis ir atrasti, kas jam yra įdomiausia. Jaunoji karta yra labai žingeidi, tad moksleiviai, anksti pradėję domėtis mokslu, tikiu, patys jau greitai gali atrasti ką nors nauja. Džiaugiuosi, kad galiu prisidėti prie Vaikų universiteto pasidalindamas savo žiniomis su visos Lietuvos moksleiviais“, - sako K. Zubovas.

Į paskutinę vasaros sesijos paskaitą atvyko ir keliolika Jiezno vaikų namų auklėtinių, kurie turėjo galimybę betarpiškai pabendrauti su dėstytojais ir patyrinėti universitetą. Tikimasi, kad šių vaikų dalyvavimas Vaikų universiteto projekte paskatins juos domėtis mokslu ir ateityje galvoti apie studijas aukštosiose mokyklose. Vaikų universitetas šiemet švenčia savo penktąjį gimtadienį. Į moksleiviams skirtas paskaitų sesijas renkasi 8–15 metų mokiniai iš visos Lietuvos. Iš viso nuo 2009 metų vasaros VU Vaikų universitete paskaitas galėjo išklausyti daugiau kaip 12 000 jaunųjų studentų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų