REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar plaukiotumėte su rykliais, jei kas už tai sumokėtų? Būtent tuo užsiima 32 metų Danielis Botelho. Nuo 17 metų jis fotografuoja kvapą gniaužiančius povandeninio gyvenimo vaizdus. Galbūt ką nors labiau vilioja grūmimasis su aligatoriais Floridoje? CNBC pateikia įdomiausius pasaulio darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Komiksų leidėjas

Joshas Blaylockas nuo 8 metų domisi komiksais, o jo tėvas prenumeravo „Konaną“. Šiandien jis nebevarto šio žurnalo, bet jo entuziazmas šiam žanrui nė kiek nesumenko. J. Blaylockas Čikagoje įkūrė savo įmonę „Devil‘s Due Entertainment“.

REKLAMA

Sinsinačio Dizaino akademijos absolventas yra dirbęs vienos marškinėlių kompanijos kūrybos vadovu. Vėliau, naudodamasis savo kreditine kortele, įsigijo autorines teises į kai kuriuos esamus komiksų veikėjus.

Dabar „Devil‘s Due“ sukūrė savo veikėjų, o J. Blaylockas tapo visuomenės finansavimo pradininku šioje srityje.

Rūkytos kiaulienos verslininkas

Didžioji verslo idėja Wesley Kleinui kilo prieš dvejus metus, kai valgydamas pusryčius jis sugalvojo ant prancūziško skrebučio su rūkyta kiauliena užpilti klevų sirupo. „Saldumo ir sūrumo mišinys buvo stulbinamas“, – sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras uždirbdavo šešiaženklę sumą kompanijoje „Best Buy“, kai nusprendė užimti rūkytos kiaulienos nišą Niujorke. Turėdamas daugiametę pardavimo patirtį, jis atidarė restoraną „Baconery“.

„Aš visuomet mėgau pusryčius bei rūkytą kiaulieną, taigi norėjau sujungti šiuos du dalykus“, – sako vyras. Restoranas traukia įvairiais rūkytos kiaulienos deriniais: su sūriu ir kiaušiniu, su salotomis, avokadu ir pomidoru. Šią vietą pamėgo ne tik vietiniai, bet ir turistai.

Laukinės gamtos gelbėtojas

Dameno Hurdo tėvai nebesistebi, kai šis namo parneša sužeistų laukinių gyvūnų. Vyras nuo mažens domisi ir žavisi gamta. Metęs studijas koledže ir persikėlęs į Floridą pradėjo dirbti padėjėju viename gyvūnų reabilitacijos centrų. Čia iš veterinarų išmoko, kaip padėti netgi beviltiškiausiems laukiniams gyvūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius keletą metų D. Hurdas dirba laukinės gamtos gelbėtoju kompanijoje „Wildlife“. Jis sugauna sužeistus gyvūnus, juos gydo ir paleidžia į laisvę.

„Nėra geresnio jausmo, kai gali padėti sužeistam gyvūnui, kuris nebeturi, kur dėtis“, – džiaugiasi jis.

Barbekiu redaktorius

Danielis Vaughnas visada mėgo barbekiu, bet dėl rūkytos mėsos neteko galvos, kai jos paragavo Teksase. „Dūmo aromatas buvo toks stiprus, kad tai buvo skonis, kurio vėliau vis troškau“, – teigia jis.

Vėliau jis pradėjo rašyti tinklaraštį „Full Custom Gospel BBQ“, kuris tapo ypač populiarus tarp Teksaso „barbekiu moksliukų“. Kovą jis tapo pirmuoju barbekiu skilties redaktoriumi mėnesiniame Teksaso žurnale. Čia aptariama viskas nuo mėsos pjaustymo iki kepimo briketų dydžio.

REKLAMA

Nuo 2011 metų rašęs savo tinklaraštį dabar jau buvęs architektas sulaukė pasiūlymo, kurio negalėjo atsisakyti.

„Žurnalo redaktoriui sakau, kad mano tikslas yra pakeisti „Texas Monthly“ pavadinimą į „Texas Barbeque Monthly“, – juokauja D. Vaughnas. Gegužę jis išleido knygą „Rūkytos mėsos pranašai“.

Povandeninės gamtos fotografas

Nuo vaikystės Rio de Žaneire gyvenantis Danielis Botelho mėgavosi buvimu ant vandens, tačiau panėręs suprato, kad trokšta šiais vaizdais pasidalyti su aplinkiniais.

Kol vaikinas mokėsi fotografijos žurnalisto profesijos Brazilijoje, jo tikrosios studijos vyko po vandeniu siekiant padaryti kuo geresnių kadrų.

REKLAMA

„Iš gyvenimo aš išmokau žymiai daugiau nei iš universiteto. Nėra tokių universitetų, kurie mokytų to, ką veikiu aš“, – tikina jis.

Per 15 metų jis užsitarnavo vieno paklausiausių pasaulyje laukinės gamtos fotografų vardą. Jis nuolatos dirba „National Geographic“ ir „Walt Disney“ leidiniams, o jo nuotraukos publikuojamos nuo Londono „Telegraph“ iki „The New York Times“.

„Aš galiu susidurti su rykliais ir banginiais. Štai kodėl aš mėgstu šį darbą“, – sako jis.

Atostogų bandytoja

Prieš du dešimtmečius pradėjusi studijuoti Havajų universitete Noelani Schilling-Wheeler, apstulbinta vietinės gamtos, metė finansų ir rinkodaros studijas ir įstojo į turizmo vadybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris ir jos vadovaujama komanda kompanijoje „O‘ahu Visitors Bureu“ turi išbandyti Havajuose siūlomus atostogų paketus ir juos aprašyti viso pasaulio keliautojams.

„Norėdama gerai atlikti savo darbą turiu į jį įsijausti. Būtent dėl to reikia išbandyti šias keliones“, – teigia ji. Vis dėlto įdomiausia jos darbo dalis yra vietovės pristatymas kitiems žmonėms. Tačiau tai moteris daro nepažeisdama vietinių gyventojų ir krašto tradicijų.

„Sunku nemėgti tokio darbo“, – juokauja N. Schilling-Wheeler.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų