REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irake gegužės mėnesį smurtas pareikalavo daugiau kaip tūkstančio gyvybių ir tai – didžiausias aukų skaičius nuo tarpkonfesinių skerdynių 2006-2007 metais, šeštadienį pranešė Jungtinės Tautos (JT).

REKLAMA
REKLAMA

Didėjant nuogąstavimams dėl pilietinio karo atsinaujinimo, JT nurodė, kad dauguma iš 1 045 gegužę nužudytų žmonių buvo civiliai gyventojai.

REKLAMA

Per pastaruosius du mėnesius Irake žuvo beveik 2 tūkst. žmonių.

Sunitų islamistų sukilėliai ir „al Qaeda“, kuriems jėgų suteikė sunitų vadovaujamas sukilimas Sirijoje ir sunitų nepasitenkinimas pačiame Irake, šiuo metu siekia atgaivinti visapusišką konfliktą tarp bendruomenių, tokį, kaip prieš penkerius metus, kai žuvo tūkstančiai žmonių.

"Tai – liūdnas rekordas, - sakoma JT pasiuntinio Bagdade Martino Koblerio pareiškime. - Irako politiniai lyderiai privalo nedelsdami imtis veiksmų šiam netoleruotinam kraujo liejimui sustabdyti“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsinaujinęs kraujo liejimas atspindi didėjančią įtampą tarp Irako vyriausybės, kurioje dominuoja šiitai, ir gyventojų daugumą sudarančių sunitų, kurie pyksta dėl elgesio su jais po Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) nuvertimo per JAV vadovautą 2003 metų invaziją ir vėlesnio pakorimo.

Per Irako tarpkonfesinio smurto piką, kai Bagdadą dalijosi sunitų ir šiitų kovotojai, vykdę išpuolius prieš vieni kitų bendruomenes, per mėnesį kartais žūdavo ir 3 tūkst. žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų