REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmąją vasaros dieną muzikinis gyvo garso projektas „Auksinis balsas“ pasiekė kulminaciją – pagaliau paaiškėjo, kas tapo nugalėtoju - projekto auksiniu balsu komisijos ir žiūrovų sprendimu tapo Vilija Matačiūnaitė. Šeštadienio vakarą tiesioginiame eteryje susikovė projekto stipriausieji: Česlovas Gabalis, Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Ruslanas Kirilkinas ir Karina Krysko-Skambinė.

Pirmąją vasaros dieną muzikinis gyvo garso projektas „Auksinis balsas“ pasiekė kulminaciją – pagaliau paaiškėjo, kas tapo nugalėtoju - projekto auksiniu balsu komisijos ir žiūrovų sprendimu tapo Vilija Matačiūnaitė. Šeštadienio vakarą tiesioginiame eteryje susikovė projekto stipriausieji: Česlovas Gabalis, Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Ruslanas Kirilkinas ir Karina Krysko-Skambinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Krysko antrajame pusfinalyje iškrito iš projekto, tačiau komisijos ir kone visų projekto dalyvių manymu, Karina nuo „Auksinio balso“ starto vasario mėnesį padarė didžiausią pažangą ir geriausiai save atskleidė daugelyje žanrų. Anksčiau skeptiškai vertinta dėl dalyvavimo merginų grupėje „69 danguje“, „Auksiniame balse“ pasirodžiusi atlikėja atkreipė ir solidžių muzikų dėmesį, todėl nutarta jai leisti dalyvauti finale. Karina įgis vienodas teises su kitais dalyviais: visi anksčiau surinkti finalininkų balai bus anuliuoti.

REKLAMA

„Galima širdies smūgį gauti nuo tokių staigmenų, bet ačiū labai“, - susijaudinusi kalbėjo į projektą komisijos sprendimu sugrąžinta Karina.

Kas, Jūsų nuomone, verčiausias nugalėti šį projektą? Išsakykite savo nuomonę!

Lemiamą vakarą komisijos kėdes užėme muzikologė Zita Kelmickaitė, Zbignevas Levickis, operos primadona Nomeda Kazlaus ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Pirmoji senoje pasirodė K. Krysko, galvą pasipuošusi laisvės statulą primenančiu papuošalu ir juoda perregima suknele iki žemės, o ją po pasirodymo pasveikinti į sceną užlipo vyras Saulius Skambinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šia daina jūs nepademonstravote visų savo galimybių, ją labiau skyrėte publikai. Buvo gerai, bet aš tikėjausi kažko, labiau atskleisiančio balsą“, - savo vertinimą išsakė N. Kazlaus.  

Antrasis pasirodė roko karalius Č. Gabalis, atlikęs roko dainą ir pasipuošęs rokerio drabužiais. „Kai dainuoja tikras profesionalas ir dar savo mėgstamą žanrą, tai tu tai ir jauti. Man labai patiko“, - simpatijos šiam dalyviui neslėpė Z. Kelmickaitė.

Trečiasis scenoje pasirodė dainininkas R. Kirilkinas, atlikęs jausmingą dainą ir pademonstravęs savo balso galimybes. „Ruslanas padarė labai didelę pažangą, labai ištobulėjo, girdėjau kur kas daugiau spalvų balse, smagu buvo klausyti“, - kalbėjo Z. Levickis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtoji scenoje pasirodė V. Matačiūnaitė, viso projekto metu vertinta labai prieštaringai – būtent ši atlikėja yra gavusi ir itin aštrios kritikos, ir itin gražių komplimentų. „Aš noriu pasveikinti jus už nuostabų pasirodymą, kurio metu atsiskleidėte iš visų pusių“, - kalbėjo V. Lukočius.

Paskutinis scenoje pasirodė dainininkas V. Baumila, atlikęs džiazo kūrinį. „Jūs esate ypatingai protingo atlikėjo pavyzdys, nes jūs šiame projekte sugebėjote pasiekti bene geriausių rezultatų, nes taisote savo klaidas. Atrodote labai žavingai, seksualiai, savimi pasitikite, viskas buvo labai gerai“, - komplimentų negailėjo N. Kazlaus.

REKLAMA

Po pirmųjų dalyvių pasirodymų komisijos vertinimas atrodė taip:

N. Kazlaus 5 balus skyrė V. Baumilai, 4 – Vilijai, 3 – Ruslanui, 2 – Česlovui, 1 – Karinai.

Z. Levickis 5 balus skyrė Vilijai, 4 – Česlovui, 3 – Vaidui, 2 – Ruslanui, 1 -Karinai.

Z. Kelmickaitė 5 balus skyrė Vilijai, 4 – Vaidui, 3 – Česlovui, 2 – Ruslanui, 1 – Karinai.

V. Lukočius 5 balus skyrė Karinai, 4 – Vilijai, 3 – Vaidui, 2 – Česlovui, 1 – Ruslanui.

Antrasis K. Krysko pasirodymas pakerėjo jausminga daina ir itin romantišku sceniniu įvaizdžiu. „Be jokios abejonės šis pasirodymas geresnis už pirmąjį, man labai patiko“, - kalbėjo Z. Kelmickaitė. „Aš noriu jus pasveikinti, nes viso projekto metu jūs tai kilote, tai leidotės, jūs turite didžiulį potencialą“, - sakė V. Lukočius.

REKLAMA

Antrasis Č. Gabalio pasirodymas taip pat buvo pagirtas ir sukėlė diskusiją, kokia muzika patinka lietuviams, mat šis atlikėjas dažniausiai renkasi roką. „Ši daina yra stipri ir atskleidžianti tikrąjį Česlovą, buvo labai gerai“, - kalbėjo N. Kazlaus.

Antrasis R. Kirilkino pasirodymas – duoklė lietuviškai muzikai. „Vertinu teigiamai. Man patinka Ruslanas, nes jis niekada neišsidirbinėja – jeigu jis sentimentalus nori būti, tai toks ir būna, jei vaikiškas – tai krykštauja, žodžiu, nieko nevynioja, viskas nuoširdžiai. Ir pirmoji šiandien lietuviška daina!”, - džiaugėsi Z. Kelmickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po antrojo V. Matačiūnaitės pasirodymo į sceną merginos pasveikinti ir įteikti gėlių lipo ne tik jos tėtis, bet ir krikštatėvis, kas itin nustebino ir pradžiugino atlikėją. Po pasirodymo komisija gyrė Vilijos pasirodymą ir negailėjo gražių žodžių: „Vertinu labai teigiamai, labai labai gerai“, - sakė N. Kazlaus. „Žmogus, kuris nori tapti „Auksinio balso“ nugalėtoju, turi visus nustelbti savo balsu, o Vilija savo balsą puikiai panaudoja, todėl manau, kad ji čia – be konkurencijos“, - kaip lyderę V. Matačiūnaitę įvardijo Z. Levickis.

REKLAMA

Antrajam savo pasirodymui V. Baumila pasirinko atlikti patriotinę dainą, kurią jau vienąkart buvo dainavęs šiame projekte ir pakerėjęs ja visą komisiją. „Kai jis seniau dainavo šitą dainą, tai aš jau jam tada sakiau, kad puikus kūrinio pasirinkimas. Kitas dalykas – dainuodamas padusai, ne taip lengva apie Lietuvą dainuoti“, - pusiau rimtai, pusiau juokais kalbėjo Z. Kelmickaitė.

Po antrųjų dalyvių pasirodymų komisijos vertinimas atrodė taip:

V. Lukočius 5 balus skyrė Vaidui, 4 – Vilijai, 3 – Česlovui, 2 – Karinai, 1 – Ruslanui.

N. Kazlaus 5 balus skyrė Vaidui, 4 – Česlovui, 3 – Vilijai, 2 – Ruslanui, 1 – Karinai.

Z. Levickis 5 balus skyrė Karinai, 4 – Vaidui, 3 – Vilijai, 2 – Česlovui, 1 – Ruslanui.

Z. Kelmickaitė 5 balus skyrė Vilijai, 4 – Vaidui, 3 – Karinai, 2 – Ruslanui, 1 – Česlovui.  

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad muzikinio projekto nugalėtoja tapo Vilija Matačiūnaitė, antroje vietoje - V. Baumila, trečioje - K. Krysko, ketvirtoje - Č. Gabalis ir penktoje - R. Kirilkinas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų