REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arbatinukai, kurie kai kam primena Adolfą Hitlerį ir kurių reklaminis plakatas sulaukė protestų, internete buvo išpirkti, o jų kaina aukcione „eBay“ viršijo 200 dolerių.

Arbatinukai, kurie kai kam primena Adolfą Hitlerį ir kurių reklaminis plakatas sulaukė protestų, internete buvo išpirkti, o jų kaina aukcione „eBay“ viršijo 200 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internete išplito Michaelo Graveso (Maiklo Greivso) dizaino nerūdijančio plieno arbatinuko atvaizdai, kurie kai kam primena nacių lyderį, iškėlusį ranką pasveikinti „Sieg Heil“.

REKLAMA

40 dolerių kainavęs arbatinukas, kuris „eBay“ vadinamas „JC Penney Michael Graves Hitler Tea Kettle“, ketvirtadienį buvo perkamas ir už 245,9 dolerio.

Visi jie internete buvo išparduoti, o juos reklamavęs plakatas po protestų pašalintas, tačiau parduotuvė „JC Penney“ „Twitter“ teisino tą reklamą.

„Absoliučiai netyčinis.-Jeigu būtume ********strategavę, tikriausiai būtume nusprendę dėl mielo šuniuko ar kačiuko virdulio. :)“, – parašė kompanija ir pridūrė, kad arbatinukai buvo išparduoti internete, ne parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Audrą internete sukėlę atvaizdai pasirodė socialinių naujienų svetainėje „Reddit“. Juose matyti arbatinuko reklaminis skydas Los Andžele ir neryški versija, kurioje palyginimas su Hitleriu atrodo kiek aiškesnis.

Los Andželo priemiesčio Kalver Sičio, kuriame buvo tas reklaminis skydas, meras kritikavo parduotuvių tinklą.

„Esu nusivylęs, kad „JC Penney“ iš viso pastatė tą reklaminį skydą, o dar labiau pasipiktinęs tuo, kad jie jį bandė teisinti. Kaip žydas, esu įžeistas“, – elektroniniame laiške „Mother Jones“ naujienų svetainei rašė meras Jeffas Cooperis (Džefas Kuperis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip išrinktas pareigūnas, aš labai pykstu, kad miestas, kuriam atstovauju, yra su tuo siejamas“, – sakė jis.

„Anti-Defamation League" (ADL), kuri stebi antisemitizmą ir vykdo kampaniją prieš jį, savo interneto svetainėje parašė: „Patikime „JC Penney“ žodžiu, kad bet koks panašumas į nacių diktatorių buvo visiškai netyčinis.“

Tačiau kai kurie pirkėjai ir pardavėjai laikosi kitokios nuomonės.

„Atrodo kaip Hitleris, ištrauktas iš lentynos, paskubėkit!" – rašė vienas pardavėjas, užsimindamas apie pranešimus, kad „JC Penney“ atšaukė tuos arbatinukus iš prekybos.

REKLAMA

Tačiau ketvirtadienį jų, kaip atrodė, buvo galima nusipirkti paties „JC Penney“ interneto svetainėje už tuos pačius pradinius 40 dolerių.

Parduotuvė kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti ir paaiškinti daugiau.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų