REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sykį stabiliu važiavimu iškovoję Lietuvos ralio čempionų titulus, „Wellman Rally Team” komandos lenktynininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas ir šiais metais eina tuo pačiu keliu – renka svarbius taškus link auštų pozicijų čempionate, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingai finišavę visuose trijuose šių metų LARČ čempionato etapuose, jie išsiveržė į 2-os LARČ čempionato įskaitos lyderius. Kaip ir jų komandos bičiuliai – Mantvydas Repšys ir Aurelijus Tenys. Jie – 4-os įskaitos lyderiai.

REKLAMA

Sudėtingas Vilniaus ralis

„Nors Vilniaus ralis mūsų ekipažui buvo sėkmingas, džiaugtis nėra jokio noro. Liūdime dėl užgęsusios ralio gerbėjos gyvybės. Labai norėčiau, kad tokių incidentų ralyje nebūtų. Manau, visi prisidedantys prie ralio turi dar labiau stengtis, kad šis pavojingas sportas taptų kaip įmanoma saugesniu.”, – sako „Wellman Rally Team” lenktynininkas Martynas Samuitis.

Nepaisant trečiojo greičio ruožo tragedijos, Vilniaus ralis finišavo. Vieniems jis buvo sėkmingas, kitiems – labai sunkus. Visi „Wellman Rally Team” komandos nariai sutinka – tai buvo labai greitas, labai pavojingas ralis. Greičio ruožų vidutinis greitis buvo net didesnis už kai kurių WRC etapų, vadinamų ypač greitais.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie sportinius reikalus, tai buvo tikrai sudėtingas ralis. Greitis – labai didelis, kelio danga vietomis labiau tinkama bekelės varžyboms. Bet važiavome savo tempu, greičio rekordų nesivaikėme. To užteko, kad finiše aplenktumėm daug konkurentų, iškovotumėm labai svarbių taškų ir išsiveržtumėm į čempionato lyderių poziciją. Tikiuosi, kad tai taps mūsų ekipažo vizitine kortele.”, – sako M.Samuitis.

Pagal R4 klasės reikalavimus paruoštu „Mitsubishi Lancer Evo X” automobiliu lenktyniaujantys „Wellman Rally Team” komandos vyrai 2-oje įskaitoje varžosi su tarptautines N4 ir R4 klasės atitinkančių automobilių ekipažais. Čia varžosi stipriausi šalies ralio lenktynininkai – praėjusių metų čempionas Dominykas Butvilas ir 2011-ųjų čempionas Vytautas Švedas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Martyno Samuičio šturmanas Ramūnas Šaučikovas mano, kad šioje įskaitoje vyksta pati gražiausia kova. Automobiliai yra panašaus pajėgumo, o pergales lemia komandos profesionalumas, piloto sugebėjimai, šturmano tikslumas ir ekipažo darna.

„Tai labai stipri įskaita, kurioje ir turėtų būti didžiausia konkurencija. Pažiūrėjus atskirų greičio ruožų rezultatus, 2-os įskaitos komandos yra visa galva greitesnės už kitas, bet tarpusavyje kova ypač aštri. Suprantama, galima pagaminti greitesnius ralio bolidus ir aplenkti visus iki vieno 2-os įskaitos lenktynininkus. Bet N4 ir R4 reikalavimai yra tarptautiniai – tokiais automobiliais gali lenktyniauti ir Lietuvoje, ir visame Pasaulyje. Tarkime, mūsų „Evo X” automobiliu galime dalyvauti ir Europos ralio čempionate, automobilis yra tam tinkamas.”, – pasakoja Ramūnas Šaučikovas.

REKLAMA

Komanda tikisi, kad puikūs rezultatai lydės juos ir už poros savaičių vyksiančiame „Saulės ralyje” Žemaitijoje. Iki tol, komanda tvarkys Vilniaus ralio metu galios neturėjusį variklį, bei aplaužytą priekinę pakabą. Po „Saulės ralio”, „Wellman Rally Team” komanda turės netrumpą pertrauką iki kito LARČ čempionato etapo – „300 Lakes Rally” varžybų Zarasuose rugpjūčio mėnesį.

„Wellman Rally Team” – lyderiai ir 4-oje įskaitoje

Kitas „Wellman Rally Team” ekipažas – Mantvydas Repšys ir Aurelijus Tenys – džiaugiasi Vilniaus ralyje iškovotais maksimaliais taškais, kurie leido užimti lyderių pozicijas 4-oje LARČ čempionato įskaitoje. Jie savo grupėje finišavo pirmi, o absoliučioje Vilniaus ralio įskaitoje jų „Honda Civic Type-R” įrašytas dvyliktoje pozicijoje.

REKLAMA

„Sudėtingas buvo ralis, jokio pergalės džiaugsmo nesijaučia. Kaip ir visa didelė ralio bendruomenė, liūdime dėl trečiame greičio ruože užgęsusios gyvybės. Tik simboliškai galime pasidžiaugti geru rezultatu. ”, – sako lenktynininkas Mantvydas Repšys.

Jų „Civic Type-R” pirmauja 4-oje įskaitoje, kurioje varžosi dviem ratais varomi automobiliai, paruošti ralio trasoms pagal tarptautinių klasių reikalavimus (R2C, R3C, R3T, R3D, A7, Super 1600).

Greičiausių automobilių įskaitoje – dar du „Wellman Rally Team” ekipažai

Vilniaus ralyje sėkmingai finišavo dar du stiprūs „Wellman Rally Team” komandos ekipažai. Visų pirma, Joana Survilaitė ir Vesta Survilienė, absoliučioje įskaitoje finišavusios 14-oje pozicijoje ir už penktą poziciją įskaitoje iškovoję svarbius šešis taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena pozicija aukščiau Vilniaus ralyje finišavo Gedimino Ramono ir Kęstučio Būziaus ekipažas, finišo liniją kirtę vienuoliktoje absoliučios įskaitos pozicijoje. 2-oje įskaitoje jie finišavo ketvirti ir iškovojo septynis įskaitinius taškus.

Abu lenktynininkai – G.Ramonas ir J.Survilaitė – lenktyniauja devintos kartos „Mitsubishi Lancer Evo” automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų