REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių tūkstančių darbdavių apklausa parodė, kad vienas iš keturių vadovų susiduria su darbuotojų paieškos problemomis, nors Europoje ir kitur yra rekordinis nedarbas.

REKLAMA
REKLAMA

CNBC praneša, kad trečios pagal dydį pasaulyje įdarbinimo agentūros „Manpower Group“ atliktos apklausos, kurioje dalyvavo beveik 40 tūkst. darbdavių, rezultatai parodė, jog 35 proc. jų susiduria su tinkamų darbuotojų paieškos sunkumais. Šis rodiklis yra aukščiausias nuo krizės pradžios.

REKLAMA

Daugiau nei pusė darbdavių teigia, kad tai turės didelės arba vidutinės įtakos jų veiklai, siekiant patenkinti klientų norus.

Tyrime teigiama, kad nepaisant rekordinio bedarbių skaičiaus, dauguma jų „dažniausiai tiesiog neturi pagrindinių įgūdžių, kurių ieško darbdaviai“. Vadinasi, atsiranda skirtis tarp paruoštų jaunųjų specialistų ir darbdavių poreikių.

Apklausa atskleidė, kad talentų trūkumas yra plačiai paplitęs visame pasaulyje, tačiau labiausiai juntamas Japonijoje (85 proc.), Brazilijoje (68 proc.), Indijoje (61 proc.), Turkijoje (58 proc.) ir Honkonge (58 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Šie duomenys pasirodė praėjus kelioms savaitėms po Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) pateiktos statistikos. Tada buvo nustatyta, kad 12,6 proc. 15–24 metų pasaulio gyventojų 2013 metais neturės darbo.

TDO pastebi, kad įdarbinimo situacijos pablogėjimas yra stebimas tiek besivystančiose, tiek pažengusiose šalyse. Šis reiškinys ypač ryškus Europoje, kur nedarbo lygis euro zonoje siekia 12,1 proc., o Graikijoje ir Ispanijoje daugiau nei pusė jaunimo neturi darbo.

„Manpower Group“ atlikta apklausa parodė, kad 26 proc. darbdavių Europoje, Vidurio Rytų ir Afrikos regione sunkiai randa tinkamų talentų. Dažniausiai stinga patyrusių prekybininkų, inžinierių ir pardavimo atstovų. Taip pat kyla sunkumų ieškant buhalterių, finansininkų, vadybininkų ir vadovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lengviausiai darbuotojų randama Airijoje, Ispanijoje, Pietų Afrikoje ir Nyderlanduose.

„Faktas, kad darbdaviai Europoje praneša apie darbuotojų stygių, nepaisant didžiulio nedarbo, įrodo, jog verslo, švietimo ir valdžios atstovai turi bendromis jėgomis spręsti šią problemą. Kompanijos ir mokytojai bei dėstytojai turi bendradarbiauti šiame pokriziniame etape, kad darbuotojų turimi įgūdžiai atitiktų darbdavių poreikius“, – teigia „Manpower Group“ vadovas Jonas Prisingas

Svarbu paminėti, kad pirmąkart šios vykdomos apklausos istorijoje užfiksuota, jog daugiau nei pusė darbdavių Azijoje taip pat susiduria su darbuotojų paieškos problemomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų