REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„BMW“ ir „Pininfarina“ pristatė bendrą savo kūrinį – prabangų koncepcinį kupė „Gran Lusso“. „Pasaulio automobilių bendruomenei automobilis buvo pristatytas Italijoje, tradiciniame „Concorso d'Eleganza Villa d'Este“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors šio automobilio linijas brėžė italai, visos jo proporcijos liudija, kad prieš akis stovi šimtaprocentinis bavarų automobilis. Ilgas kapotas ir nuolaidi stogo linija neleidžia apsirikti.

REKLAMA

Kaip teigia „BMW“ atstovai, „Gran Lusso“ yra improvizacija prabangių dvidurių „BMW“ tema pagal „Pininfarina“.

„Italai čia pasiūlė kiek kitokį požiūrį į prabangą ir išskirtinumą. „Pininfarina“ tai puikiai supranta, šia kompanija dirbame jau ne pirmą kartą. Jos stilistai sugeba įnešti subtilių itališkų akcentų išlaikydami „BMW“ dvasią“, – savo pastebėjimais dalijosi „BMW“ dizainerių vadovas Karimas Habibas.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilio vidus praktiškai atkartoja „6-series“ kupė sprendimus. Tiesa, skiriasi medžiagos. Jos čia itin prabangios. Štai prietaisų skyde naudojamas itin retas, senas ir brangus kauri medis iš Naujosios Zelandijos, automobilyje daug brangios odos ir pan.

Apie techninę „BMW Gran Lusso“ dalį automobilio kūrėjai daug nekalba. Teigiama tik tiek, kad galinius prabangaus kupė ratus suka V12 tipo motoras. Panašu, tai tas pats variklis, kuris naudojamas „BMW 760iL“ modelyje. Jo galia siekia 544 AG, sukimo momentas galiniams ratams perduodamas per aštuonių pavarų „automatą“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų