• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors keli bendrovės „Apple“ kompiuterių „iMac“ modeliai jau surinkinėjami Kalifornijos valstijoje, „Apple“ vadovai nusprendė „Mac“ kompiuterius pradėti gaminti ir pačioje Amerikoje. Kokie būtent jų modeliai bus gaminami JAV, dar neskelbiama.

REKLAMA
REKLAMA

Dar praėjusių metų pabaigoje „Apple“ pažadėjo steigti darbo vietas JAV ir perkelti „Mac“ kompiuterių gamybą į savo šalį, tačiau iki šiol planuojama jų surinkimo gamyklos vieta buvo laikoma paslaptyje. Tačiau JAV Senato nuolatiniame tyrimų pakomitetyje klausinėjamas „Apple“ vykdomasis direktorius Timas Cookas, pasakojęs apie savo įmonės veiklą, pranešė, kad „Apple“ ketina Teksaso valstijoje įsteigti „Mac“ kompiuterių surinkimo įmonę, naudosiančią JAV pagamintą įrangą.

REKLAMA

T. Cookas senatoriams aiškinosi dėl to, kad „Apple“ buvo apkaltinta per antrines įmones Airijoje slepianti nuo apmokestinimo JAV milijardines pajamas. Tiesa, pasak bendrovės vadovo, šios mokesčių mažinimo schemos yra legalios.

Kalbėdamas apie galimybę įvairioms JAV kompanijoms vykdyti „Apple“ kompiuterių gamybos procesus T. Cookas leido suprasti, kad „Apple“ neketina statyti nuosavus gamybos pajėgumus, skelbia „Slashgear". Pasak jo, jei „Mac“ komponentus gamins JAV bendrovės, tai šiuos kompiuterius veikiausiai surinkinės bendrovė „Foxconn“, neseniai pasistačiusi gamyklą Teksaso valstijoje.

Pasak analitikų, praktiškai visus savo techninės įrangos produktus užsienyje gaminanti „Apple“ visiškai nesuinteresuota plėsti jų gamybą JAV, nes ji bus menkai rentabili.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų