REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Latvijos pilietis 37 metų Ronalds Lūsis už Šiauliuose įvykdytas dvi nusikalstamas veikas vakar išklausė Šiaulių apygardos ir Šiaulių apylinkės teismų nutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Atsipirko areštu

Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu R. Lūsis kaltu pripažintas dėl ginklo kontrabandos bei neteisėto disponavimo juo.

REKLAMA

Už padarytą nusikaltimą latvis nuteistas šešiolika parų arešto. Į paskirtą bausmę teismas įskaičiavo R. Lūsio suėmimo laiką ir konstatavo, kad jis paskirtą bausmę jau atliko.

Nuteistasis paleistas teismo salėje. Ginklas ir šoviniai konfiskuoti.

R. Lūsis prisipažino kaltas, jis teigė nežinojęs, jog norint į Lietuvą įsivežti tokį ginklą, būtinas leidimas. Pasak kaltinamojo, Latvijoje tokiam ginklui leidimas nereikalingas.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas konstatavo, kad R. Lūsio kaltė įrodyta ne tik jo prisipažinimu, bet ir byloje surinkta medžiaga. Atsižvelgta į tai, kad vyras anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas.

Vakar Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nutartį R. Lūsio administracinėje byloje. Už alaus vagystę jam skirta dešimt parų arešto.

Sulaikytas su alumi ir ginklu

Nusikaltimą R. Lūšis įvykdė šių metų gegužės 17-ąją.

Ikiteisminio tyrimo metu, o vėliau ir teisme kaltinamasis aiškino tą dieną į Šiaulius atvykęs susitikti su pažįstamu. Kadangi buvo karšta nuėjo į vieną prekybos centrą, ten pasiėmė butelį alaus ir už jį nesumokėjęs patraukė lauk.

Pirkėją sulaikė prekybos centro apsaugos darbuotojai, jie rankinėje aptiko C kategorijos dujinį pistoletą ir penkis šovinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų