REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ barys Petras Gražulis, pasipiktinęs Lietuvos socialdemokratų partijos atstovo Juliaus Sabatausko, kuris yra Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas, siūlymais dėl papildomo vairuotojų mokymo, kurį numato Saugaus eismo automobilių keliais įstatymas, pasiūlė jam pačiam perlaikyti teises kasmet.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes užregistruosime siūlymą, kad J. Sabatauskas laikytų egzaminus kiekvienais metais“, – sakė P. Gražulis, pasipiktinęs, kad pagal projektą tvarkingai vairavęs naujokas esą turės tiesiog pastorinti egzaminuotojų kišenes vien todėl, jog bus pastebėtas su mobiliuoju telefonu rankoje. Pasak P. Gražulio, projektas yra korupcinis.

REKLAMA

Papildomas vairuotojų mokymas pagal projektą – Susisiekimo ministerijos arba jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka organizuojamas ir vykdomas pradedančiųjų vairuotojų, pažeidusių Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimą (-us), susijusį (-ius) su vairuotojų pareigų pėstiesiems, lenkimo taisyklių, draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, eismo reguliavimo signalų nesilaikymu, įspėjamųjų signalų naudojimo, važiavimo per sankryžas, vairuotojų naudojimosi saugos diržu, motociklininko šalmu pažeidimais, nustatyto greičio viršijimu daugiau kaip 10 km/h ir transporto priemonių vairavimu, kai nustatomas lengvas girtumo laipsnis (nuo 0,2 promilės iki 0,4 promilės) mokymas, taip pat sukėlusių eismo įvykį, kurio metu buvo sutrikdyta eismo dalyvių sveikata, motorinių transporto priemonių vairuotojų, kuriems teisė vairuoti buvo atimta dėl KET pažeidimų, mokymas.

Darbo partijos frakcijos prašymu įstatymo svarstymas atidėtas iki kito posėdžio.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų