REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio specialistai vienbalsiai tvirtina – Jono Kazlausko antradienį paskelbtas mūsų šalies nacionalinės komandos kandidatų sąrašas staigmenų nepateikė ir orientuotas į aukščiausius rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas J. Kazlauskas antradienį paskelbė 15 kandidatų į Lietuvos rinkinę sąrašą. Šie žaidėjai liepos 15 dieną rinksis į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje. Kiek su šiais krepšininkais galima pasiekti Senojo žemyno pirmenybėse, ar sąrašas ką nors nustebino?

REKLAMA

Sugrįšime į šlovės kelią

Legendinis Lietuvos krepšininkas Sergejus Jovaiša portalui balsas.lt tvirtino, kad labai džiaugiasi tokiu surinktu optimaliu kolektyvu: „Gal dar vieno kito galima būtų paieškoti, pagalvoti apie jaunimą, bet treneris žino, kad laiko daug eksperimentams neturi. Jis orientuotas į gerus arba labai gerus rezultatus.“

„Su šia formacija galima daug pasiekti. Aišku, reikia, kad visi būtų sveiki, geros sportinės formos, turėtume truputį sėkmės. Manau, kad bent jau per šį olimpinį ciklą, vadovaujant J. Kazlauskui, tikrai sugrįšime į šlovės kelią. Kuriais nors metais kovosime ir iškovosime vieną aukščiausių vietų. Esu tuo įsitikinęs“, – tikino Gudriojo Lapino pravardę turinti krepšinio specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

„Smogiamosios jėgos turime per akis, patirtis ir jaunystė – geras dalykas. Jei tas lydinys bus aukštos kokybės, o kalvis, manau, itin geras, viskas bus gerai, – sakė S. Jovaiša. – Kas neramina? Man truputėlį baisu, kad jei kuris įžaidėjas iškristų, turėtume problemų. Tikėkimės, kad viskas baigsis laimingai.“

Surinkti pajėgiausi žaidėjai

„Panašaus sąrašo ir tikėjomės, staigmenų nėra. Manau, kad surinkti patys pajėgiausi žaidėjai. Kiltų klausimų, jei būtų kas nors atsiradę, ar kas nors būtų nepaimtas“, – komentavo Rūtenis Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartų kaita – ne trenerio sugalvota. Kažkas nori tuos procesus paspartinti ar juos generuoja kažkokie suinteresuoti žmonės. Treneris iš karto pasakė – tai stipriausia rinktinė, kokia yra. Jei treneris būtų pasirinkęs jaunus žaidėjus ir pasakęs, kad tai kartų kaita, leiskite man padirbėti trejus metus, galvoju, kad daugelis sakytų – kodėl aukojame rezultatus, jei jų norime nuo pirmųjų metų“, – kalbėjo jis.

Anot krepšinio specialisto, rinktinei nieko netrūksta: „Treneris peržiūrėjo visus žaidėjus, atrinko stipriausius. Pasakyti, kad turime per mažai gerų žaidėjų, yra tų žaidėjų, kurie pakviesti į rinktinę, nuvertinimas. Jie dar neturėjo galimybių ką nors parodyti.“

REKLAMA

R. Paulauskas atkreipė dėmesį, kad kol kas skausmingiausias dalykas rinktinėje – traumos. „Tačiau negalime sakyti, kad tie traumuoti žaidėjai tikrai nežais. Gal kaip tik jie atsigaus per vasarą ir bus daugiau motyvuoti nei sveiki ir praleidusieji sunkų sezoną žaisdami“, – tvirtino jis.

Daugelis sąrašą būtų atspėję

„Prienų“ komandos treneris Virginijus Šeškus teigė, kad tai yra J. Kazlausko pasirinkimas – į rinktinę pateko tie žaidėjai, kurie ir turėjo patekti. „Galėjo tik būti daugiau kandidatų, ne 15, o kokie 17. Galbūt į pirmą stovyklą reikėjo pasikviesti keletą jaunesnių krepšininkų žiūrint į ateitį“, – pasiūlė jis.

REKLAMA

Anot stratego, kandidatų į rinktinę sąrašas – normalus: „Kai kurie žaidėjai atsisakė, o tie, kurie sutiko, turės dirbti. Treneris turi viziją ir nori ką nors su jais pasiekti. Turės rodyti rezultatus.“

Krepšinio specialisto nė viena pavardė, kurį yra kandidatų sąraše, nenustebino. „Visi gerai žinomi krepšininkai. Buvo daug kalbama apie Adą Juškevičių, jis tikrai pelnytai įtrauktas. Manau, daugelis Lietuvos žmonių, kurie mėgsta ir gerbia krepšinį iš tų 15 kandidatų 13 ar 12 žaidėjų būtų atspėję“, – tikino V. Šeškus.

TAIP PAT SKAITYKITE:

J. Kazlauskas: bandėme derėtis, bet S. Jasaitis vasarą nori skirti poilsiui

M. Kuzminskas: dabar viskas priklausys nuo manęs

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų