REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus dienos centrasParama šeimai“ gali būti uždarytas dėl lėšų trūkumo. Tuomet šeimos sulauktų mažiau pagalbos, dešimtys vaikų netektų maisto kąsnio, galimybės po pamokų leisti laiką saugioje aplinkoje ir gauti socialinio ugdymo pamokėles, rašo „Lietuvos žinios.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus centras ties išlikimo riba atsidūrė, kai paaiškėjo, kad šiemet jo veiklai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė 28 tūkst. litų vietoj reikalingų 75 tūkst. litų. Alytaus miesto savivaldybė prisidėjo skirdama patalpas, nes dėl sunkios finansinės padėties negali kitaip paremti centro. Dar 10 tūkst. litų „Parama šeimai“ gavo iš kitų fondų ir organizacijų, bet jo veiklai užtikrinti trūksta dar 35 tūkst. litų. Centras ketina prašyti verslininkų paramos.

REKLAMA

Šiuo metu Alytaus mieste ir rajone socialinės rizikos šeimose gyvena 549 vaikai. Dar keli tūkstančiai mažųjų auga socialiai remtinose šeimose, kurioms dėl socialinių įgūdžių stokos taip pat būna sunku tinkamai pasirūpinti savo atžalomis. Šešis dienos centrus – po tris mieste ir rajone – lanko apie 200 vaikų. Dienos centro „Parama šeimai“ vadovės Ingos Bubelienės teigimu, tiek centrų yra per mažai, kad galėtų padėti visoms šeimoms, kurioms reikia pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot dienraščio, su išlikimo problema susidūrė ir kiti šalies dienos centrai, mat šiemet Socialinės apsaugos ir darbo ministerija gerokai sumažino finansavimą. Be valstybinio finansavimo likę centrai veikia rėmėjų dėka.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų