REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sionistų lobistai pasaulyje

Jie valdo internetą ir socialinius tinklus, miestus ir partijas. 50 pačių įtakingiausių žydų nuo Zuckerbergo iki Milibando

Jie įtakingi milijonieriai, jie stovi prie ekonomikos ir politikos vairo. Yra tarp jų ir dėstytojų, aktorių ir supermodelių, visame pasaulyje žinomų dainininkų ir rašytojų, rašo Barbara Ciolli portale „Lettera43“ (Italija).

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie tiki pasaulinio sąmokslo teorija, be perstojo kartoja įkyrią mantrą: sionistų lobistai laiko savo saujoje visą pasaulį. Kai kurie iš jų netgi rašo, kad ataką prieš Pasaulio prekybos centrą organizavo slaptoji tarnyba „Mossad“.

REKLAMA

Į kaltinimą, kad jie valdo pasaulio finansus, valdžią ir kultūrą, izraeliečiai atsakė su jiems būdinga ironija. Jie patikėjo Tel Avivo laikraščiui „Jerusalem Post“ paskelbti pačių įtakingiausių pasaulio žydų sąrašą, kas yra linksmas jų vaidmens pripažinimas. Jie tarsi sako: „Na, ką gi, nuo „Lower East Side“ žemutiniame Manhetene iki Londono Sičio (City of London) mūsų žmonės vaidina svarbų vaidmenį verslo reikaluose“.

REKLAMA
REKLAMA

JAV finansų ministras – antroje vietoje

Pirmąją vietą šiame pačių įtakingiausių žydų sąraše užima Izraelio finansų ministras Yairas Lapidas, gavęs šį postą 2013 metų sausį. Būdamas rašytojas, žurnalistas ir politikas, jis yra Izraelio inteligentijos sėkmės simbolis.Yairas – garsaus žurnalisto, rašytojo ir buvusio ministro Yosefo Lapido sūnus.

Po jo eina žydas ortodoksas, 57 metų JAV finansų ministras Jackas Lewas. Jis turi tokią įtaką pasaulyje, kad klasifikacijoje aplenkė net Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu, užėmusį trečią poziciją. Milibandas – pirmasis „anglų“ tarpe. Bet ir už Izraelio ribų tarp žydų daug skambių vardų. Sąrašo pradžioje, be J. Lewo, išsiskiria „Google“ įkūrėjas Sergejus Brinas (šeštoji vieta), amerikiečių režisierius Stevenas Spielbergas (13 vieta), „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas (16-oji vieta), Niujorko meras Michaelas Bloombergas (17 vieta). 20 vietą klasifikacijoje užima Edas Milibandas, anglų leiboristų lyderis. Jeigu bus išrinktas 2015 metais, jis taps pirmuoju žydu Didžiosios Britanijos premjero poste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo brolių Milibandų iki Niujorko mero

Puikių politikų – brolių Milibandų – tėvas Ralphas Milibandas gyveno Belgijoje, buvo sociologas marksistas. Jis gimė Lenkijoje ir Antrojo pasaulinio karo metu persikėlė į Didžiąją Britaniją. Jų motina Marion Kozak, išgyvenusi Holokaustą, yra Palestinos kairiųjų aktyvi rėmėja ir iki šiol aktyviai kovoja už žmogaus teises. Jos sūnūs gavo išsilavinimą geriausiuose universitetuose, jie vadovaujasi tvirtomis gyvenimo normomis, turi puikų kultūrinį pasirengimą. Su tokiu pagrindu 43 metų Edas padarė puikią karjerą ir drauge su broliu Davidu tapo žymiais Anglijos kairiųjų veikėjais.

REKLAMA

Nusišalinimas nuo religinių klausimų

Prieš tapdamas socialistų lyderiu, Milibandas laikėsi per reikiamą atstumą nuo religinių klausimų, pareikšdamas, kad „asmeniškai jis netiki Dievu“. Tačiau Izraelio laikraštis su tam tikru pagiežingumu vis tiek įtraukė jį į savo klasifikaciją.

Bloombergas – finansų karalius. Kur kas palankiau už Milibandą Izraelio atžvilgiu nusistatęs Niujorko meras Michaelas Bloombergas, nekilnojamojo turto prekybos agento žydo ir rusiškas šaknis turinčios žydės motinos sūnus.

Prieš pradėdamas politiko karjerą M. Bloombergas, kuriam dabar 71 metai, praturtėjo iš tradicinės žydų veiklos srities – finansų. Iš pradžių jis dirbo brolių Salomonų investiciniame banke „Salomon Brothers“, o paskui sukūrė savo paties verslą.

REKLAMA

Protingi jaunuoliai – „Google“ ir „Facebook“ įkūrėjai

Tačiau ypatingą dėmesį laikraštis „Jerusalem Post“ parodė jauniems žydų elito palikuonims, tapusiems turtingais ir įžymiais dėl savo pasiekimų Interneto srityje.

Tarp pačių įtakingiausių žydų minimas 29 metų Harvardo studentas Markas Zuckerbergas, kuris 2004 metais sugebėjo sukurti plačiausią socialinį tinklą pasaulyje. Šeštąją vietą klasifikacijoje užima natūralizuotas amerikiečių verslininkas Sergejus Brinas, kompiuterių genijus, gimęs SSRS ir 1997 metais kartu su inžinieriumi programuotoju, irgi žydu Larry Page'u įkūręs internetinę kompaniją „Google“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internetas ir verslas

Ir S. Brinas, ir L. Page'as yra matematikų ir mokslininkų sūnūs. Jų tėvai vadovauja prestižinių JAV universitetų katedroms ir užima aukštus postus agentūroje „NASA“. Būdami Stenfordo universiteto studentai jie padarė vieną iš pačių didžiausių išradimų Interneto srityje.

Aštuntąją vietą savo klasifikacijoje „Jerusalem Post“ atidavė 44 metų „Facebook“ vykdomajai direktorei Sheryl Sandberg. Ji baigė Harvardo universitetą, kaip ir M. Zuckerbergas yra kilusi iš žydų šeimos. 2012 metais „Time“ paskelbė ją viena iš šimto pačių įtakingiausių moterų pasaulyje.

REKLAMA

Karalius iš Obamos vaikinų tarpo

Veikėjų iš B. Obamos komandos politika keičia pusiausvyrą tarptautinėje arenoje. Tel Avive prisimenama, kad 58 metų naujasis JAV finansų ministras yra lenkų kilmės prekiautojo senovinėmis knygomis sūnus. Lewas gimė Niujorke ir baigė Harvardo universitetą. Jis įtrauktas į antrąją poziciją pačių įtakingiausių pasaulio žydų klasifikacijoje, kadangi užsiima „biudžeto klausimais ir perša griežtas taupymo priemones Europai“. Dvyliktoje vietoje atsidūrė 53 metų juristė Elena Kagan, „konservatyvi žydė“, kuri nuo vaikystės lankė sinagogą Niujorke, o nuo 2010 metų tapo JAV Aukščiausiojo teismo teisėja.

REKLAMA

Top modeliai ir rašytojai

Į klasifikaciją pateko ir tokie spalvingi personažai, kaip top modelis Bar Rafaeli (38 vieta). Jos mamą irgi lydi sėkmė – ji taip pat yra Izraelio modelis. 23-oje vietoje įrašytas 84 metų Nobelio taikos premijos laureatas rašytojas Elie Wieselis, išgyvenęs Aušvico-Birkenau konclagerių baisumus.

Paradoksalu, bet greta jo, 24 vietoje, yra žydų lobistų atstovas, „Aipas“ direktorius Howardas Kohras, įtakingos spaudimo grupės vadovas Vašingtone, kuris verčia iš postų respublikonus, demokratus ie nepriklausomus politikus. Jis daro įtaką žmonių likimams ne vien tik Jungtinėse Valstijose.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų