• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą, apie 19.20 val., į antruosius Griežpelkius skubėjo medikų ir policijos ekipažai. Šalia buvusios kaimo turizmo sodybos griovyje riogsojo sumaitotas lengvasis automobilis „Nissan Sunny“. Automobilio vairuotojas buvo toks girtas, kad policijos komisariate protokolas jam surašytas tik vakar, mat kelių erelis į alkotesterį įpūtė 3,12 promilės.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistui atvykus į eismo įvykį kelyje Panemunė–Tauragė–Šiauliai lengvojo automobilio vairuotojas aprišta galva jau sėdėjo medikų automobilyje, o šalikelėje aktyviai reiškėsi smulkutė pagyvenusi moteris, kurią teko tramdyti policijos pareigūnams. Vėliau ji į alkotesterį įpūtė 2,26 promiles.

REKLAMA

Lengvojo automobilio keleivė plūdosi ir siūlė išgerti. Susidarė įspūdis, kad ji net nesuvokė, kad tik per stebuklą liko gyva, mat automobilis sėkmingai praskriejo pro keletą stambių medžių.

Šalia stovinčios sodybos gyventojai pasakojo, kad išgirdę didžiulį garsą išbėgo į gatvę. Iš sumaitoto automobilio išsiropštę gretimo kaimo gyventojai bandė skirstytis kas sau, tačiau buvo sulaikyti tų pačių sodybos šeimininkų. Pastarieji ir iškvietė spec. tarnybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik prieš savaitę nusipirko šitą kledarą. Važiavo į parduotuvę nusipirkti svaigalų. Jau nuo ryto jie nerimo, taip ir maniau, kad prisidirbs važinėdami girti“, – kalbėjo pagyvenęs vyriškis, pro šalį važiavęs dviračiu.

Pasak Simonos Šniaukštaitės, Tauragės apskrities policijos komisariato atstovės spaudai, visi trys eismo įvykio dalyviai yra giminaičiai. Vairuotojui nustatytas sunkus 3,12 prom. girtumas, o trečiam keleiviui, kuris yra nepilnametis, nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,68 prom.).

Visus juos apžiūrėjo medikai, tačiau rimtesnių sužalojimų nenustatė. Automobilio vairuotojas (gimęs 1961 m.) buvo sulaikytas, o protokolas už vairavimą neblaiviam surašytas tik vakar, nes pastarasis sunkiai orientavosi aplinkoje. Sumaitotą automobilį iš griovio ištraukė autovežis.

Kelių ereliui, iš kurio jau anksčiau atimtas vairuotojo pažymėjimas, už vairavimą neblaiviam ir sukeltą eismo įvykį gresia bauda nuo 5000 iki 5500 litų, arba areštas nuo 10 iki 20 parų ir automobilio konfiskavimas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų